Open Close

ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ:Τροπολογία για τον κλάδο των Κοινωνιολόγων στο ν/σ του ΥΠΑΙΘ

ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ:Τροπολογία για τον κλάδο των Κοινωνιολόγων στο ν/σ του ΥΠΑΙΘ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»

Θέμα: «Τροποποίηση του άρθρου 39 του ν. 3794/2009 (Α΄ 156)

 

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη καταργείται η δυνατότητα ένταξης των αποφοίτων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών (πρώην ΠΕ10 Κοινωνιολόγων). Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι αναγκαία καθότι, όπως διαπιστώθηκε, στο πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου Τμήματος δεν περιλαμβάνεται επαρκής αριθμός μαθημάτων κοινωνιολογίας, ώστε να δικαιολογείται η απόδοση στους αποφοίτους της σχετικής ειδίκευσης. Ειδικότερα, με την εισαγωγή του μαθήματος της κοινωνιολογίας στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και την εξέταση του μαθήματος αυτού πανελλαδικά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, είναι αυξημένες οι απαιτήσεις για τους διδάσκοντες στο συγκεκριμένο μάθημα.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

«Άρθρο …

1. Στη περίπτ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 3794/2009 (Α΄ 156) διαγράφονται οι λέξεις «του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και».

2. Η παρ. 1 του παρόντος άρθρου εφαρμόζεται και για τους υποψηφίους της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ αρ. 46/24-12-2019).».

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2019 

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Φίλης Νικόλαος 

Τζούφη Μερόπη 

Βερναρδάκης Χριστόφορος 

Γκαρά Αναστασία 

Μάρκου Κώστας 

Χρηστίδου Ραλλία 

Ψυχογιός Γεώργιος

Comments are closed.