Open Close

Δείτε ποιοι δικαιούνται το εποχικό βοήθημα των 458,15 € του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 00:01, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η δε παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα (1/12/2015). ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣΝα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 75 ένσημα ΙΚΑ το 2014 και το τελευταίο τρίμηνο (ΟΚΤ-ΝΟΕ-ΔΕΚ) όχι περισότερα από 50 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

1) Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος να δηλώνει ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αν:
α) ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα του κλάδου του
β)  δεν συμμετέχει σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου περιλαμβάνεται στο έτος καταβολής
γ) δεν απασχολεί περισσότερους από τρεις μισθωτούς ως εργολάβοι ή υπεργολάβοι (προκειμένου για οικοδόμους)
δ) δεν λαμβάνει σύνταξη ( κύρια και επικουρική) ίση ή μεγαλύτερη από την κατώτατη σύνταξη γήρατος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Για την καταβολή του εποχιακού βοηθήματος τα παρακάτω δικαιολογητικά αναζητούνται αυτεπάγγελτα:

  • Προκειμένου για υπηκόους τρίτων χωρών, τα στοιχεία της άδειας διαμονής αναζητούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Τα στοιχεία του εκκαθαριστικού σημειώματος Δ.Ο.Υ. αναζητούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.)
  • Τα στοιχεία ασφάλισης διασταυρώνονται από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ..

Για τη διασφάλιση της παροχής, ο δικαιούχος οφείλει ν” αποτυπώνει με προσοχή το ΑΦΜ, τον ΑΜ ΙΚΑ και το IBAN του ατομικού του λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως Εθνικής Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος το όνομα του ως πρώτου δικαιούχου. Η πληρωμή του βοηθήματος στον δικαιούχο γίνεται με πίστωση του λογαριασμού, που θα έχει δηλώσει στην Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους ασφαλισμένους δεν έχει λογαριασμό στην Ε.Τ.Ε θα πρέπει να απευθυνθεί στην υπηρεσία προκείμενου να του υποδειχθεί τρόπος ανοίγματος λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως, ο οποίος πραγματοποιείται χωρίς επιβάρυνση των δικαιούχων από την Ε.Τ.Ε.

 

Όλη η εγκύκλιος εδώ- Λίστα με τα επαγγέλματα που δικαιούνται το εποχικό βοήθημα 

http://www.proson.gr/

Comments are closed.