Open Close

Μεταπτυχιακά στη Ρουμανία: Πλήρης οδηγός

Μεταπτυχιακά στη Ρουμανία: Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Ρουμανία είναι δημόσια ή ιδιωτική και οι φορείς της είναι τα Πανεπιστήμια, οι Ακαδημίες και τα Πανεπιστημιακά Κολέγια. Το ρουμάνικο σύστημα ανώτατης παιδείας αποτελείται από προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Master, διδακτορικό, ειδίκευση). Οι ανώτατες πτυχιακές σπουδές διαρκούν από τρία έως έξι χρόνια, και οι μεταπτυχιακές από ένα έως επτά έτη. Αρμόδια κρατική αρχή είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας, Νεολαίας και Αθλητισμού (MECTS), βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

  • Το Ακαδημαϊκό έτος διαρκεί 30 εβδομάδες. Αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου και τελειώνει 8 Ιουλίου, όπου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κανονικές και επαναληπτικές εξετάσεις. Τα μαθήματα διακόπτονται για διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
  • Το Ακαδημαϊκό έτος είναι χωρισμένο σε δύο τετράμηνα των 15 εβδομάδων. Κάθε τετράμηνο ακολουθείται από μια εξεταστική περίοδο (χειμερινή εξεταστική: Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και θερινή εξεταστική: Ιουνίου – Ιουλίου αντίστοιχα για το κάθε τετράμηνο).
  • Από το Ακαδημαϊκό έτος 2009/2010 έγιναν αλλαγές στα δίδακτρα των πανεπιστημίων της Ρουμανίας και στο σύστημα εισαγωγής των Ευρωπαίων φοιτητών.

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΆΡΘΡΟ ΕΔΩ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ]

Comments are closed.