Open Close

Τα κριτήρια επιλογής των χαρισματικών παιδιών.

Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία οριοθετούν ένα χαρισματικό παιδί. Ένα διαδεδομένο κριτήριο είναι ο δείκτης νοημοσύνης του παιδιού. Ειδικότερα, οι χαρισματικοί μαθητές μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη, ανήκουν οι μαθητές με βαθμολογία 120 και πάνω στην κλίμακα νοημοσύνης του Wechsler, ενώ στη δεύτερη ανήκουν παιδιά με δείκτη νοημοσύνης υψηλότερο από 120.

Επίσης, ένα άλλο κριτήριο επιλογής είναι η εφαρμογή των ποσοστών. Πιο συγκεκριμένα, εδώ εντάσσονται οι κατηγορίες μαθητών που θα θεωρηθούν χαρισματικοί με κριτήρια την επίδοσή τους στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Ακόμα, κριτήριο για την επιλογή των χαρισματικών παιδιών συνιστά η έμφαση στις εξαιρετικές επιδόσεις των παιδιών. Εδώ εντάσσονται οι επιδόσεις των παιδιών στους τομείς της τέχνης, της μουσικής, της επιστήμης κ.ά.

Τέλος, οι ταλαντούχοι μαθητές επιλέγονται με κριτήριο τη δημιουργικότητά τους. Σε αυτό το κριτήριο θεωρείται πολύ σημαντική η δημιουργική φύση των παιδιών και δίνεται έμφαση σε τομείς που την προωθούν.

Τα κριτήρια επιλογής των χαρισματικών παιδιών. appeared first on EDU SPECIAL.

[ Συνέχεια του άρθρου στο: EDU SPECIAL ]

Comments are closed.