Open Close

Επιλέγω Χαροκόπειο

#ΕπιλέγωΧαροκόπειο 

Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές και τέσσερα Τμήματα.

Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών

  • Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • Τμήμα Γεωγραφίας

Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής

  • Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής

Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας

    • Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής

https://www.youtube.com/watch?v=HV9UQ_YxxJw

 

Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Επιλέγω το Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης εξειδικεύεται στα ακόλουθα:

  • Στους τέσσερεις πυλώνες της Βιώσιμης Ανάπτυξης: την Οικονομία, το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό
  • Τη βιώσιμη επιχειρηματικότηταδιοίκηση και λειτουργία επιχειρηματικών μονάδων και οργανισμών.
  • Τη διαχείριση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, την εκτίμηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής δραστηριότητας, την  περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.
  • Το βιώσιμο τουρισμό και πολιτισμό, με έμφαση στην ανάδειξη του πολιτισμού ως ζωτικού παράγοντα ανάπτυξης και στη συνέργεια πολιτισμού – τουρισμού ως βασικών πυλώνων της βιώσιμης κοινωνικής ανάπτυξης.
  • Την ψυχοπαιδαγωγική εκπαίδευση των φοιτητών, μέσω της απόκτησης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, για τη διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Την προαγωγή της ποιότητας ζωής του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας, που άπτεται της βιωσιμότητας και ακολουθεί τις αρχές της Οικιακής Οικονομίας.
  • Τη συμπεριφορά του καταναλωτή σε σχέση με την υπεύθυνη και βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την μελέτη και διαμόρφωση προτύπων ισορροπημένης διατροφικής συμπεριφοράς, τη διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας και του καταναλωτή, την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών και συλλογικών κοινωνικών σχέσεων.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης https://www.youtube.com/watch?v=L0YmhyIyM84&t=2s

Στόχος του Τμήματος είναι η προώθηση της επιστημονικής γνώσης και έρευνας για την ποιοτικοποίηση της βιώσιμης διαβίωσης των ατόμων, των οικογενειών και των ανθρωπίνων κοινοτήτων αλλά και τη διαχείριση του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Το αντικείμενο σπουδών είναι η οργανωμένη μελέτη θεμάτων που αφορούν στην εξέλιξη του θεσμού της οικογένειας ως μικροκοινωνίας και στην αλληλεπίδρασή της με το πολιτισμικό περιβάλλον, τον καταναλωτή, τις διατροφικές συνήθειές του, την αγωγή υγείας, τη σύγχρονη οικιακή τεχνολογία, τον οικολογικό σχεδιασμό και την έλλογη διαχείριση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων.

Το πρόγραμμα Σπουδών προσβλέπει στη διασφάλιση της ποιότητας των προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος, μέσω της αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, της υποστήριξης του διεπιστημονικού χαρακτήρα της επιστήμης της Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και της αναζήτησης νέων επαγγελματικών διεξόδων για τους αποφοίτους του.

 

Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής

Γιατί να επιλέγω το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής;

Το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής ιδρύθηκε το 1992 και δέχτηκε τους πρώτους του φοιτητές το 1994. Πρόκειται για το Τμήμα με τη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή εμπειρία στο αντικείμενο της Διαιτολογίας-Διατροφής στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας.

Γιατί να επιλέξω το Τμήμα;

  • Γιατί θεραπεύει μια από τις πιο δυναμικές ειδικότητες στον χώρο των βιο-ιατρικών επιστημών, τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
  • Γιατί διαθέτει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα σπουδών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης της διατροφής, από τη διατροφή σε φυσιολογικές καταστάσεις και τον ρόλο της δίαιτας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση νοσημάτων, τον ρόλο της διατροφής στην κοινότητα και τη δημόσια υγεία, καθώς και τον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων και της δημιουργίας καινοτόμων τροφίμων.
  • Γιατί το επιστημονικό του προσωπικό αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες διεθνούς κύρους, με πλούσια ερευνητική δραστηριότητα.
  • Γιατί συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με ένα μεγάλο αριθμό εργαστηριακών ασκήσεων και πρακτικών εφαρμογών, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό μια ολοκληρωμένη εικόνα της επιστήμης της Διαιτολογίας-Διατροφής.

Το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 1992 με την ονομασία «Τμήμα Διαιτολογίας». Άρχισε να λειτουργεί με την εισαγωγή των πρώτων εισακτέων το 1994, το 1999 μετονομάστηκε σε «Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής» και από το 2013 εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Είναι το αρχαιότερο Πανεπιστημιακό Τμήμα στη χώρα, στο χώρο της διαιτολογίας & διατροφής. Παράλληλα με την εκπαίδευση των φοιτητών, αναπτύσσονται ερευνητικά προγράμματα και με διεθνείς συνεργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων κατατάσσουν το Τμήμα σε ένα από τα κορυφαία στον Ευρωπαϊκό χώρο. Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2000-01 το Τμήμα παρέχει και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, πλήρους και μερικής φοίτησης, που οδηγεί σε μεταπτυχιακό και σε διδακτορικό δίπλωμα. Σύμφωνα με αξιολογήσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, αλλά και το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, κατέχουν κορυφαία θέση μεταξύ όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων, όσον αφορά τη διεθνή απήχηση της έρευνας που πραγματοποιείται.

Η αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων οι οποίοι θα εφαρμόζουν την Επιστήμη της Διαιτολογίας και της Διατροφής για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης τόσο μεμονωμένων ατόμων, όσο και ομάδων του πληθυσμού, υγιών ή ασθενών, π.χ. νεογνών, βρεφών, παιδιών, και εφήβων, αθλουμένων καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η εκπαίδευση που παρέχεται στο Τμήμα καλύπτει το ευρύτερο φάσμα των γνωστικών αντικειμένων της Διατροφής, του Μεταβολισμού, της Παθοφυσιολογίας, της Βιοχημείας, της Μοριακής Βιολογιας, και της επιστήμης των Τροφίμων, συνδυάζει τη θεωρητική διδασκαλία με την εργαστηριακή και πρακτική άσκηση, και παρακολουθεί τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στη διατροφή και την υγεία. Προϋπόθεση για την απόκτηση του πτυχίου είναι η επιτυχής εξέταση όλων των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών, η επιτυχής παρακολούθηση της πρακτικής άσκησης και η εκπόνηση Πτυχιακής Μελέτης.

Στο Τμήμα καλλιεργείται επίσης έρευνα υψηλού επιπέδου συμβάλλοντας στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και της δημόσιας υγείας, καθώς και της οικονομικής και της κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Εδώ  μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής https://www.youtube.com/watch?v=HV9UQ_YxxJw

 

Τμήμα Γεωγραφίας

Επιλέγω το Τμήμα Γεωγραφίας!

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 1999 και δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές/τριες το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.

Αποτελεί το ένα από τα δύο ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα που υπηρετούν την επιστήμη της Γεωγραφίας, ένα δυναμικό κλάδο που τοποθετείται στην τομή των φυσικών και κοινωνικών επιστημών.

Αποστολή του Τμήματος Γεωγραφίας είναι:
(i) η προώθηση της επιστήμης της Γεωγραφίας,
(ii) η παροχή σπουδών υψηλής ποιότητας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, συνδυάζοντας τις επιστημονικές αρχές και θεωρίες της Επιστήμης της Γεωγραφίας με την κατανόηση των προβλημάτων των απαιτήσεων και των αναγκών της κοινωνίας,
(iii) η ανάπτυξη βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε τομείς της Γεωγραφίας σε διεθνές επίπεδο
(iv) η διασφάλιση του κατάλληλου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος ώστε φοιτητές, ερευνητές και προσωπικό να αξιοποιήσουν κατά το βέλτιστο τρόπο τις δυνατότητές τους.

Ενημερωθείτε για : το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος www. geo hua. gr/

Για περισσότερες πληροφορίες : 210 95 49 116 | Career@hua.gr 

 

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής

Επιλέγω το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής!

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 2006 και έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και την προαγωγή της επιστήμης της Πληροφορικής, πρωτίστως στο πεδίο των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών συστημάτων και των προηγμένων ψηφικών υπηρεσιών.

Για το σκοπό αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στους τομείς της τηλεματικής, οι οποίοι σχετίζονται με τις δικτυακές και διαδικτυακές τεχνολογίες (internet technologies).

Οι τομείς αυτοί έχουν ποικίλες εφαρμογές, όπως στην εκπαίδευση (e-learning), στην οικονομία (e-business), στη δημόσια διοίκηση (e-government), στην υγεία (e-health), στις μεταφορές (advanced transportation systems).

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής: https://www.youtube.com/watch?v=YD2ktn2AjaI

 

Μάθε περισσότερα

Comments are closed.