Open Close

Εκπαιδευτικών Απόψεις: Διευθυντές χωρίς τίτλους θα έχουν συνομηλίκους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Σήμερα στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν από τις περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  τα τελικά μόρια διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων μετά από την πρόσθεση και των μορίων της ψηφοφορίας των Συλλόγων Διδασκόντων

Σε πολλές περιπτώσεις, διαβάζοντας τους σχετικούς πίνακες , βλέπουμε διευθυντές  σε σχολικές μονάδες χωρίς κανέναν τίτλο, πέραν του απαραίτητου για διορισμό. Μάλιστα σε αρκετές από  αυτές τις περιπτώσεις υπήρχαν συνυποψήφιοι  με διδακτορικά και μεταπτυχιακά και άλλα προσόντα  που τελικά εισέπραξαν απογοήτευση από το νέο σύστημα επιλογής.

Τι πιο άσχημο για ένα σύστημα επιλογής;

Να απογοητεύει ανθρώπους που μόχθησαν, κουράστηκαν,  για να αναπτυχθούν επαγγελματικά με τη σημασία της προσπάθειας της επαγγελματικής ολοκλήρωσης και προσωπικής ευχαρίστησης και όχι με τη έννοια της επαγγελματικής  «εξέλιξης» που και αυτή όμως υφίσταται σε μερικές  περιπτώσεις.

Τι  ανορθόδοξο  θα συμβεί  λοιπόν με το νέο σύστημα επιλογής στελεχών.

Σε πολλά σχολεία διευθυντές με μηδενικά προσόντα θα καθοδηγούν παιδαγωγικά( όπως προβλέπεται από το καθηκοντολόγιο) συναδέλφους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην εκπαίδευση. Θα οργανώνουν (όπως προβλέπεται πάλι από το καθηκοντολόγιο) ενδοσχολικές επιμορφώσεις και θα απευθύνονται σε αυτούς τους συναδέλφους.

Είναι δυνατόν  να γίνει αυτό;

Συνέχεια

[ Συνέχεια του άρθρου στο: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ]

Comments are closed.