Open Close

Πως οι νέες τεχνολογίες & εργαλεία βοηθούν τους Μαθητές Λυκείου να επιλέξουν σπουδές και επάγγελμα

Ένας «μόνιμος» προβληματισμός και άγχος για μαθητές Λυκείου και γονείς είναι αν θα έχουν στα χέρια τους τις σωστές πληροφορίες για τις Πανελλαδικές και τα Πανεπιστήμια για να σχεδιάσουν τα επόμενα τους βήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ψάχνουν συνεχώς πληροφορίες για τις σπουδές και τα επαγγέλματα.

Έτσι αφιερώνουν χρόνο διαβάζοντας διάσπαρτες πληροφορίες από ιστοσελίδες που τις περισσότερες φορές έχουν διάσπαρτες και ετεροχρονισμένα κείμενα. Άλλοτε προσπαθούν στα social media να ακούσουν «ειδικούς» που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμιά σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και άλλοτε σε πρόχειρες και συνήθως δωρεάν εφαρμογές και ebooks να πάρουν μια επιφανειακή ενημέρωση.

Ακόμα και σε οδηγούς σπουδών και βιβλία που συνήθως δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αντιγράφουν την επίσημη ιστοσελίδα μιας σχολής, και εκεί η αναζήτηση είναι μάταια. Πολλές φορές μάλιστα απλά αναμασούν τις ίδιες και τις ίδιες πληροφορίες που θα μπορούσε κάποιος να διαβάσει σε ένα απλό ενημερωτικό φυλλάδιο!

Ως αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι μαθητές θεωρούν πως δεν μπορούν να έχουν πράγματι μια ουσιαστική βοήθεια είτε έντυπη είτε διαδικτυακή και όταν έρχεται η ώρα του μηχανογραφικού; Απλά προσπαθούν, ρωτώντας δεξιά – αριστερά, να κάνουν κάποιες επιλογές που πολλές φορές δεν τους εκφράζουν ή δεν είναι σίγουροι για αυτές.

Βέβαια πάντοτε, για τον υποψιασμένο μαθητή και γονιό υπάρχουν λύσεις και φυσικά η λύση -όπως σε όλες τις περιπτώσεις- δίνεται από σοβαρούς και έμπειρους επαγγελματίες. Και όταν μιλάμε για επαγγελματικό προσανατολισμό, για σοβαρότητα και εξειδίκευση, μια είναι η επιστημονική ομάδα που μπορει να απαντήσει σε τόσο σοβαρά ζητήματα: η ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Μια ομάδα επιστημόνων που στέκεται δίπλα στις αγωνίες των μαθητών και στους προβληματισμούς των γονιών. Η EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, με επικεφαλή το Δρ Ταουσάνη Χρήστο, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες νέα στελέχη και συμβούλους, είναι σημείο αναφοράς για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην Ελλάδα.

Το έργο της είναι πολυδιάστατο. Αρχικά, εκδίδει τον πληρέστερο και πλέον αναλυτικό οδηγό σπουδών ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ για όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων, με πληροφορίες για «ψαγμένους» γονείς και μαθητές που αναζητούν έγκυρη και στοχευμένη ενημέρωση για μια τόσο σοβαρή απόφαση. Στον οδηγό αυτόν θα βρείτε πραγματική ενημέρωση και όχι απλοποιημένες κουβέντες και στοιχεία τα οποία δε θα σας προσφέρουν κάτι. Φυσικά δεν είναι ένας απλός οδηγός σπουδών αλλα το 1ος και μοναδικός οδηγός σπουδών «μεικτής» πραγματικότητας με οπτικές-ηχητικές πληροφορίες και επαυξημένη πραγματικότητα! Και φυσικά μόνο σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε τόσο ουσιαστική ενημέρωση.

Από την άλλη, έχουν δημιουργήσει το STUDYBOT. Το πληρέστερο και βραβευμένο λογισμικο επαγγελματικού προσανατολισμού, όπου διαθέτει απίστευτα εύχρηστο Menu, και με 1-2 απλές αναζητήσεις έχει στο κινητό του, στον υπολογιστή, στο tablet όχι μόνο τις πληροφορίες για τις σχολές αλλά και μοναδικές εφαρμογές. Εδώ θα μπορει να κάνει σενάρια μηχανογραφικου, να δημιουργήσει ένα πρόχειρο μηχαγραφικό και να κάνει δεκάδες υποθέσεις μέσα από την εφαρμογή πριν οριστικοποιήσει το επίσημο μηχανογραφικό.

Στην εφαρμογή αναζήτησης, βάζει επίσης ότι κριτήριο θέλει. Για παράδειγμα, επιλέγει να του εμφανιστούν οι σχολές που βρίσκονται στον Πειραιά, από το 4ο επιστηµονικό πεδίο και είναι οι χαμηλότερες στο πεδίο του. Εύκολα, ‘άμεσα με 1-2 clicks του εμφανίζεται όλη η πληροφορία.

Και φυσικά μέσα στο STUDYBOT, χιλιάδες  γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μπόρεσαν να βρουν τις αναγκαίες πληροφορίες από μια βάση δεδομένων με πλούσιο υλικο το οποίο με απλό τρόπο τους βοηθάει να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση. Και το σημαντικότερο; Μια βάση δεδομένων που επικαιροποιείται και εμπλουτίζεται άμεσα για κάθε πληροφορία που αφορά το μαθητή και τις Πανελλαδικές.

Όλα αυτά αλλα και γενικότερα τις δράσεις, τις μελέτες και το ξεχωριστό έργο της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας μπορείτε να τα δείτε εδώ

Comments are closed.