Open Close

Μεταλυκειακό Ετος-Τάξης Μαθητείας: Μέχρι την Δευτέρα 26/9 οι αιτήσεις

Μεταλυκειακό Ετος-Τάξης Μαθητείας

Από τη Δευτέρα 19-09-2022 και ώρα 13:30 έως και τη Δευτέρα 26-09-2022 και ώρα 14:00, οι υποψήφιοι μαθητευόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, ηλεκτρονικά, μέσω  της  ιστοσελίδας: e-mathiteia.minedu.gov.gr όπου έχουν αναρτηθεί σχετικές οδηγίες.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. να αναβαθμίσουν τα  επαγγελματικά προσόντα τους και ενισχύει τη δυνατότητα ένταξής  τους στην αγορά εργασίας, συνδυάζοντας την εκπαίδευση στο σχολείο με αμειβόμενη κατάρτιση στον εργασιακό χώρο.

Για την περίοδο 2022-2023:

  • Έχουν εξασφαλισθεί περισσότερες από 5.000 θέσεις μαθητείας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. να παρακολουθήσουν το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας.
  • Η λειτουργία του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας μετακινήθηκε εκτός ωραρίου λειτουργίας ΕΠΑ.Λ., ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα εύρεσης εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Αναβαθμίσθηκε ο ρόλος των Διευθυντών ΕΠΑ.Λ. και Διευθυντών Ε.Κ. σε Υπεύθυνους Εποπτείας της Μαθητείας, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση  των τμημάτων μαθητείας σε επίπεδο ΕΠΑ.Λ./Ε.Κ.
  • Επανασχεδιάσθηκαν οι διαδικασίες στελέχωσης των τμημάτων μαθητείας με εκπαιδευτικό προσωπικό, με στόχο την εύρυθμη και ταχύτερη  λειτουργία τους.

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας(Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.) εκφράζει τις ευχαριστίες της στους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ και των Ε.Κ., και στα στελέχη διοίκησης της μαθητείας στις Π.Δ.Ε. και στις Δ.Δ.Ε., για τη στήριξη που έδειξαν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και την εμπιστοσύνη της ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους και για την τρέχουσα περίοδο 2022-2023.

Comments are closed.