Open Close

Προκήρυξη Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Προκήρυξη Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Αειφόρου Τουρισμού: Πολιτιστική Κληρονομιά, Περιβάλλον, Κοινωνία»

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στο νέο κύκλο σπουδών του Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Αειφόρου Τουρισμού: Πολιτιστική Κληρονομιά, Περιβάλλον, Κοινωνία» (International Master Program “Sustainable Tourism Development : Heritage, Environment, Society”) κατά τo ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της συνεργασίας τριών Πανεπιστημίων, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Τμήμα Γεωγραφίας, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής), του Πανεπιστημίου Paris 1 – Pantheon- Sorbonne (IREST – Institute for Research and Higher Studies in Tourism) και του Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) [Website: http://www.tourismheritage.hua.gr].

Στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σχετικά με τον Τουρισμό και την Πολιτιστική Κληρονομιά. Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών (δύο εξάμηνα σπουδών) και βρίσκεται στο τέταρτο έτος λειτουργίας του. Γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική και οι καθηγητές προέρχονται από τα τρία συνεργαζόμενα Ιδρύματα. Τα μαθήματα διεξάγονται στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα.Μετά την επιτυχή εξέταση των μαθημάτων, οι φοιτητές εκπονούν Διπλωματική εργασία, επίσης στην αγγλική γλώσσα.

Το καινοτόμο στοιχείο του Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι ότι αποτελεί μια πρωτοποριακή συνεργασία ανάμεσα στα τρία προαναφερθέντα ακαδημαϊκά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Paris 1 (Pantheon-Sorbonne), ένα από τα παλαιότερα και πιο εμβληματικά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, στο οποίο ανήκει το IREST (Institute for Research and Higher Studies in Tourism), ένα Ινστιτούτο με ισχυρή διεθνή παρουσία στις τουριστικές σπουδές∙ το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δύο δυναμικά Ελληνικά Πανεπιστήμια, στα οποία διεξάγεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έρευνα σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα:

• Φοίτηση στην Ελλάδα σε αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με ειδικούς καθηγητές από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
• Δυνατότητα πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης.
• Απόκτηση Διπλού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Msc) από το Πανεπιστήμιο Paris 1 (Pantheon- Sorbonne), αφενός, και από τα δύο ελληνικά Πανεπιστήμια (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο του Αιγαίου), αφετέρου.
• Επαγγελματικές προοπτικές: απαραίτητη επιστημονική υποδομή, για να διεκδικήσουν οι απόφοιτοί του με αξιώσεις στελεχιακές θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, να βελτιώσουν τις προοπτικές εξέλιξής τους στο χώρο της εργασίας τους ή να απασχοληθούν σε τουριστικές εταιρείες, πολιτιστικούς φορείς, ξενοδοχειακούς ομίλους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, κ.ά.

Έμφαση δίνεται επίσης στη διενέργεια διαλέξεων και σεμιναρίων από προσκεκλημένους ομιλητές, διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού, της ημεδαπής και της αλλοδαπής.  Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στοχεύει επίσης και επιδιώκει την ενίσχυση συνεργασιών με πανεπιστήμια, ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό την ανατροφοδότηση της έρευνας σε συναφή γνωστικά αντικείμενα. Το Πρόγραμμα είναι αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενο, δηλαδή καλύπτει όλα τα έξοδά του από τα δίδακτρα που πληρώνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται έως 11/09/2021: https://application.hua.gr

Comments are closed.