Open Close

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνοδευτικού εκπαιδευτικού υλικού και μαθητικών διαγωνισμών – Διδακτικό έτος 2021-2022

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2021-2022, η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (πολιτιστικούς/ εκπαιδευτικούς Φορείς, συλλόγους και επιστημονικές ενώσεις, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μουσεία, Οργανισμούς, Κοινωφελή Ιδρύματα, Υπουργεία και εποπτευόμενους Φορείς τους, Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα, δημόσιες Υπηρεσίες, αθλητικές Ομοσπονδίες, Νοσοκομεία/Ερευνητικά Κέντρα Νοσοκομείων, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορείς που έχουν συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το Υ.ΠΑΙ.Θ. ή/και το Ι.Ε.Π., Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.)/Διακυβερνητικές Οργανώσεις (Δ.Κ.Ο.), ιδιωτικούς Φορείς με επιστημονική, ερευνητική, εκπαιδευτική δραστηριότητα) οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν προτάσεις προς έγκριση για (α) εκπαιδευτικά προγράμματα, (β) συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό των προγραμμάτων και (γ) μαθητικούς διαγωνισμούς, που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων όλης της χώρας ή/και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

α) να επισκεφθούν τον ιστότοπο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) http://www.iep.edu.gr/el/ereunes-programmata, όπου περιγράφονται οι διαδικασίες υποβολής των αιτημάτων, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την εξέτασή τους, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προτάσεων και

β) να καταθέσουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. (βλ. Παράρτημα), αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο μία φορά για το ίδιο αίτημα, φάκελο στον οποίο θα περιέχονται όλα τα αναγκαία τεκμήρια που προβλέπονται και αιτιολογούν την έγκριση των προτεινόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων/υλικών και των μαθητικών διαγωνισμών.

Επισημαίνεται ότι:

  1. Οι Φορείς δύνανται να υποβάλουν προτάσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς που υλοποιούνται δια ζώσης ή/και εξ αποστάσεως.
  2. Τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού δύνανται να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα μόνον εφόσον αυτά υλοποιούνται διαδικτυακά.
  3. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. εγκρίνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τους μαθητικούς διαγωνισμούς υπό τον όρο της προαιρετικής και δωρεάν συμμετοχής των σχολικών μονάδων σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του τρόπου υλοποίησής τους (διαδικτυακά ή δια ζώσης, με φυσική παρουσία των μαθητών και μαθητριών σε χώρους της σχολικής μονάδας ή του Φορέα υλοποίησης).

Tα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται από την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 έως και την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής τους δεν θα εξετάζονται.

Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου τα εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι μαθητικοί διαγωνισμοί αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. http://edu-gate.minedu.gov.gr/ .

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Υποβολή Αιτημάτων

Α. Αρμόδιες Υπηρεσίες

αα. Τα αιτήματα που αφορούν εκπαιδευτικά προγράμματα και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό υποβάλλονται στη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

ββ. Τα αιτήματα που αφορούν εκπαιδευτικά προγράμματα και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό και απευθύνονται αποκλειστικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης υποβάλλονται στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

γγ. Τα αιτήματα που αφορούν αθλητικά εκπαιδευτικά προγράμματα/δράσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής.

δδ. Τα αιτήματα που αφορούν μαθητικούς διαγωνισμούς υποβάλλονται στις αρμόδιες Διευθύνσεις:

  1. Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  2. Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  3. Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,
  4. Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης,
  5. Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής,
  6. Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε., για αιτήματα που αφορούν περισσότερες από μία Διευθύνσεις.

 Β. Τρόπος Υποβολής Αιτημάτων

Τα ανωτέρω αιτήματα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μόνον με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: protocol@minedu.gov.gr ή
  • μέσω της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Διαχείρισης αιτήσεων των πολιτών προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. «e-Αίτηση» (https://mydocs.minedu.gov.gr/).

Σε ό,τι αφορά τη μεταφόρτωση αρχείων, εάν ο όγκος των συνημμένων δικαιολογητικών υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο της Υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υ.ΠΑΙ.Θ. ή της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Διαχείρισης αιτήσεων των πολιτών προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. «e-Αίτηση», ενδείκνυται η χρήση Υπηρεσίας μόνιμης φύλαξης και διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο (σύστημα Cloud), χωρίς χρονικό περιορισμό αποθήκευσης.

Επισημαίνεται ότι κάθε φάκελος υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μόνον μία φορά.

Πρόσκληση φορέων-Εκπαιδευτικά προγράμματα

Πρόσκληση φορέων-Εκπαιδευτικά προγράμματα

Comments are closed.