Open Close

Νωρίτερα φέτος οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό – υποβολή αιτήσεων και για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία

Ξεκινά, νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια, η υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες εξωτερικού. Οι αποσπάσεις αφορούν το σχολικό έτος 2021-2022, και από το ημερολογιακό έτος 2022, για το Νότιο Ημισφαίριο, από σήμερα Τετάρτη 10/3/2021 μέχρι την Τρίτη 23/3/2021 και ώρα 15.00.

Παράλληλα, αρχίζει έγκαιρα η υποβολή αιτήσεων απόσπασης στα Ευρωπαϊκά Σχολεία εκπαιδευτικών των ακόλουθων θέσεων:

  • εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ86 Πληροφορικής και
  • εκπαιδευτικού Συμβούλου Δευτεροβάθμιου Κύκλου,

από σήμερα Τετάρτη 10/3/2021 μέχρι την Τρίτη 23/3/2021 και ώρα 15.00, εφόσον διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα, όπως αυτά περιγράφονται στο Κανονισμό για τα μέλη του αποσπασμένου προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Οι αιτήσεις και στις δύο περιπτώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://dipode-aitisi.sch.gr.

Μεριμνώντας για την καλύτερη οργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εκπαιδευτικών, καθώς και για την έγκαιρη οργάνωση της επόμενης σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:

- Υλοποίησε για πρώτη φορά ήδη από πέρυσι, και άνοιξε νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια φέτος, ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

- Ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά οι εγγραφές στην Α’ τάξη Δημοτικού Σχολείου.
- Πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση.

- Ανακοινώθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021 ήδη από το καλοκαίρι.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών μας για τα σχολεία του εξωτερικού, παράλληλα με τις αιτήσεις των αποσπάσεων σε Ευρωπαϊκά Σχολεία. Μεριμνούμε για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας, ώστε αφ’ ενός οι εκπαιδευτικοί μας να προγραμματίσουν την οικογενειακή τους ζωή και τις υποχρεώσεις τους, αφ’ ετέρου να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνόγλωσσων εκπαιδευτικών μονάδων του εξωτερικού, ιδιαίτερα, δε, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους, στηρίζουμε το σχολείο στην πράξη.»

Η πρόσκληση για Ευρωπαϊκά Σχολεία 

Η πρόσκληση για τις σχολικές μονάδες εξωτερικού

Comments are closed.