Open Close

Τι είναι το πρόγραμμα Erasmus και γιατί σε ενδιαφέρει αν είσαι μαθητής ή φοιτητής;

Τι είναι το πρόγραμμα Erasmus και γιατί σε ενδιαφέρει αν είσαι μαθητής ή φοιτητής;

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα συνδυάζει όλα τα προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία όπως, μεταξύ άλλων, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (LLP) (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), το πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» και πέντε προγράμματα διεθνούς συνεργασίας (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και τα προγράμματα συνεργασίας με τις βιομηχανικές χώρες).

Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει επίσης υποστήριξη στον αθλητισμό και ολοκληρώνεται με την ειδική Δράση του Jean Monnet, που ενθαρρύνει τη διδασκαλία, την έρευνα και τον δημόσιο διάλογο στους τομείς της ιστορίας, της πολιτικής, της οικονομίας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον αθλητισμό

Διαβάστε αναλυτικά την περιγραφή του Erasmus στο σχετικό αρχείο

 

Comments are closed.