Open Close

Τηλεδιάσκεψη για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Τηλεδιασκέψεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς είχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Η Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για την πορεία των εντατικών προετοιμασιών ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους και για τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων σε πλαίσιο αυξημένων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση και για τις σημαντικές αλλαγές που έχει επιφέρει η ηγεσία του Υπουργείου αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων. Η σχολική χρονιά ξεκινάει με διορισμένους για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με νέους πίνακες εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και με προσλήψεις νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, με νέες ρυθμίσεις για την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών να γίνεται στο ίδιο το σχολείο (δίχως να χρειάζεται να μετακινείται ο εκπαιδευτικός στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συχνά βρίσκεται σε άλλη περιοχή).

Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως: «Συνεχίζουμε τις εντατικές προετοιμασίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για τις αλλαγές τη νέα σχολική χρονιά και τις εισηγήσεις των ειδικών αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που θα ληφθούν στα σχολεία σε συνάρτηση με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Σταθερά προσηλωμένοι στο πνεύμα συναίνεσης, καταγράψαμε τις προτάσεις τους και παραμένουμε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο ώστε να δρομολογούμε άμεσα λύσεις σε ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν».

Comments are closed.