Open Close

Η Μερόπη Τζούφη στο ONE Channel για Novartis, ΣΥΡΙΖΑ και θέματα παιδείας

Η Μερόπη Τζούφη στο ONE Channel για Novartis, ΣΥΡΙΖΑ και θέματα παιδείας

Στην εκπομπή One Direct Weekend μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη για την επόμενη μέρα του κόμματος και τις αλλαγές που συζητούνται στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για θέματα παιδείας.
Ξεκινώντας με το προσφυγικό, η κα. Τζούφη σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ σημειώνοντας πως «άλλη η εικόνα που παρουσιάζει για διάφορα θέματα ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό και άλλη στο εσωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το προσφυγικό», δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως η κατάσταση του 2015 δεν ήταν λόγω κακής διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ και πως πρέπει να συνεχιστεί η ίδια γραμμή. Σημειώνεται πως η συνέντευξη δόθηκε πριν την τραγωδία στη Μόρια.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως πρόκειται για «ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς» και πως «τα προτάγματα είναι σε ποιες κοινωνικές ομάδες απευθύνεσαι και αν μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες και στα συμφέροντά τους». Η ίδια θεωρεί πως δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ονόματος και πως , σύμφωνα και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο τομέας στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούν σα κόμμα είναι η οικολογία και η νέα γενιά.
Μίλησε ακόμα για την υπόθεση Novartis τονίζοντας πως πρόκειται για «αναστροφή της πραγματικότητας, ένα διεθνές σκάνδαλο, η διερεύνηση του οποίου βρίσκεται ακόμα στη δικαστική εξουσία κι εκεί πρέπει να είναι», ενώ για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο υποστήριξε πως «έγινε συγκεκριμένη μεθόδευση».
Τέλος, μίλησε για ζητήματα παιδείας, όπως η ειδική αγωγή και η επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της δημόσιας παιδείας. Για την επιλογή σημαιοφόρου, ζήτημα που βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, επεσήμανε πως η εκπροσώπηση του συμβόλου «δεν έχει να κάνει με τις μαθησιακές ικανότητες του μαθητή, αλλά με το πόσο αγαπάς την πατρίδα σου».

Comments are closed.