Open Close

Μετεγγραφές σε Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ/Προϋποθέσεις πρόσβασης αθλητών

Με την ψήφιση του Νόμου: «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», θεσμοθετήθηκαν οι ακόλουθες αλλαγές:

Α. Ρυθμίστηκε η δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό των εσπερινών Λυκείων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) και όσων μαθητών μετεγγράφονται από την Α ́τάξη ημερησίου Λυκείου στην Α ́τάξη εσπερινού Λυκείου εντός της προβλεπόμενης από τις κείμενες διατάξεις προθεσμίας για μετεγγραφή, καλύπτοντας έτσι και υποψήφιους που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Β. Οι υποψήφιοι διακριθέντες αθλητές θα πρέπει πλέον, μετά τον υπολογισμό της κατά περίπτωση προσαύξησης των μορίων τους, να συγκεντρώνουν το σύνολο των μορίων (100%) της ήδη διαμορφωμένης από τις πανελλαδικές εξετάσεις βάσης εισαγωγής στα τμήματα/σχολές στα οποία διεκδικούν την εισαγωγή τους, ενώ οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής με την εν λόγω διαδικασία επανέρχονται σε ποσοστό 3% επί των εισακτέων.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: e-employ.gr

Comments are closed.