Open Close

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

8. Ekpaideusi Enilikon Ioannina 04.03.17

 

 

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης:
Βασικές Αρχές και Διδακτική Μεθοδολογία

Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα 200 ωρών

Οι οικονομικές, πολιτικές και δημογραφικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν άμεση επίδραση στις πολιτικές για την εκπαίδευση και έχουν αναδείξει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, αφού μπορούν να παρέχουν περισσότερες επιλογές στα άτομα και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων.
Τα σύγχρονα σχέδια δράσης για την απασχόληση των νέων έχουν στόχο να συνδέσουν στενότερα την εκπαίδευση με την εργασία, να αναβαθμίσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση Κατάρτιση, να ενισχύσουν τη μαθητεία και να διευρύνουν τις δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού για τους νέους, δεδομένου ότι η αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων και των συναφών ανισορροπιών της αγοράς εργασίας επείγει σήμερα περισσότερο από ποτέ.
Με την αυξημένη προσφορά εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας, και ιδίως των δυνατοτήτων για μαθητεία, οι γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν οι νέοι μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν στην επιμόρφωση λαμβάνουν μοριοδότηση στο πεδίο της επιμόρφωσης στο θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με βάση τις προκηρύξεις των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης. (Υ.Α. Γ.Γ.Δ.Β.Μ, Α.Π Κ1/10217/21-01-2015, K1/10219/21-01-2015, Κ1/10236/21-01-2015, Κ1/160984/19-10-2015).
Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν μελλοντικά στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ειδικά με ομάδες ενηλίκων εκπαιδευόμενων, να γνωρίσουν βασικές έννοιες και όρους του θεσμικού πλαισίου, να ενημερωθούν για το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και τα Επαγγελματικά Περιγράμματα, να διακρίνουν τους φορείς Αρχικής και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και να αναγνωρίζουν τη σύνδεσή τους με την απασχόληση και την αγορά εργασίας.
Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να βελτιώσουν την επαγγελματική ικανότητά τους: α) στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Προγραμμάτων Κατάρτισης, β) στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του διδακτικού έργου μέσω μικροδιδασκαλίας με τη χρήση βιωματικών εκπαιδευτικών τεχνικών και μεθόδων γ) στη δυνατότητα αξιολόγησης των διαδικασιών και των δραστηριοτήτων.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς και την εκπαίδευση ενηλίκων σε αντίστοιχες δομές (Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΔΒΜ, Κολλέγια κ.λ.π.) Ακόμη ενδιαφέρει όσες και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις δυνατότητες σταδιοδρομίας τους σε νέες θέσεις που αφορούν την κατάρτιση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των ενηλίκων, σε φοιτητές και σπουδαστές.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

Το σεμινάριο διεξάγεται επίσης στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα

Comments are closed.