Open Close

Συνεργασία Υπ. Παιδείας με Υπ. Εξωτερικών για την εκπαίδευση του εξωτερικού

Συνάντηση εργασίας των Υφυπουργών Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και Παιδείας, Θεοδόση Πελεγρίνη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινου, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015, στο Υπουργείο Εξωτερικών, για τη χάραξη κοινής εξωτερικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ξεκίνησε εκ νέου μελέτη της νομοθεσίας και των υπουργικών κανονιστικών αποφάσεων που απορρέουν και διέπουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, ώστε να προκύψει ένα

συγκροτημένο νέο νομικό πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό θα θέτει σαφείς κανόνες και προϋποθέσεις, θα καθορίζει με σύγχρονες διαδικασίες τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων στην αλλοδαπή και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπ.Παιδείας συγκροτείται ομάδα εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών για την εντός τριμήνου ολοκλήρωση του νέου κανονιστικού πλαισίου. Το νέο κανονιστικό πλαίσιο πρέπει να είναι έτοιμο και ψηφισμένο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, πριν τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών του επόμενου έτους.
Όπως αναφέρει η πλευρά του Υπ.Παιδείας οι άξονες που θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα εργασίας είναι να χαραχθεί η Εθνική Εξωτερική Πολιτική στην Εκπαίδευση και παράλληλα η Εκπαιδευτική Πολιτική.
Πηγή:dictyo.gr

Comments are closed.