Open Close

Ένα ανόητο ιντερνετικό παιχνίδι προκάλεσε επικίνδυνο λιποθυμικό επεισόδιο σε μαθητή

Απόλυτα ενήμερος ήταν ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Απόστολος Βαγενάς για το νέο και περίεργο παιχνίδι που έπαιξαν τις προηγούμενες ημέρες μαθητές συγκεκριμένου σχολείου, θέλοντας να επαναλάβουν κάτι που παρακολούθησαν στο διαδίκτυο και χωρίς να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της επικινδυνότητάς του. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε εκτός σχολικού χώρου, με κάποιους μαθητές να χτυπούν συμμαθητή τους στο στήθος και ειδικότερα στο διάφραγμα ώστε να του προκαλέσουν λιποθυμικό επεισόδιο. Ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ο στόχος μεν επετεύχθη, αφού ο μαθητής

τελικά λιποθύμησε, πέφτοντας ωστόσο χτύπησε στο πρόσωπο.
Η μητέρα του μαθητή ενημέρωσε το διευθυντή του σχολείου, ενώ με το περιστατικό ασχολήθηκε και ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου, που αποφάσισε την τιμωρία των εμπλεκόμενων μαθητών με τη διαδικασία της ολιγοήμερης αποβολής τους. Σχολιάζοντας το επικίνδυνο περιστατικό, ο κ. Βαγενάς μας εξήγησε ότι: «Τα παιδιά έπαιζαν ένα ανόητο παιχνίδι που έχει σχέση με την πίεση του διαφράγματος, με εξαιρετικά όμως επικίνδυνες συνέπειες. Υπάρχει πλήθος άλλων παιχνιδιών με τα οποία οι μαθητές μπορούν να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ή το χρόνο του σχολικού διαλείμματος, ώστε να ξεκουράσουν το μυαλό τους και να εκτονωθούν. Δεν υπάρχει επομένως κανένας απολύτως λόγος να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή τους. Η παραίνεσή μου δεν απευθύνεται στην πλειοψηφία των έξυπνων κι ενήμερων μαθητών, αλλά σε μία μικρή μειοψηφία που αρέσκεται σε παρόμοια αστεία.
Εύχομαι η ενδεδειγμένη απόφαση που ελήφθη από τους καθηγητές και το διευθυντή του σχολείου να είναι η αιτία λήξεως του επεισοδίου. Εμείς από την πλευρά μας θα ενημερώσουμε αρμοδίως τους διευθυντές όλων των σχολείων, προκειμένου να εντοπίσουν και να αποτρέψουν ανάλογες επικίνδυνες μαθητικές ενέργειες στο χώρο των δικών τους σχολείων».

 

 

Πηγή:dictyo.gr

Comments are closed.