Open Close

Πρωτιά για έξι μαθητές της Θεσσαλονίκης σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Τεχνολογίας

Η ομάδα Team Reset εκπροσωπεί το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό F1 in schools, τον μεγαλύτερο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας.
Φέτος, η 6μελής ομάδα Team Reset κατέκτησε την πρώτη θέση στους Τελικούς Αγώνες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2015 ανάμεσα σε 16 συμμετοχές από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς που θα διεξαχθούν στη Σιγκαπούρη στις 13-16 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, το οποίο υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών, σε ομάδες των 3-6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους για το καθένα.
Στόχος του είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education).
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός, ο έλεγχος και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα λογισμικά σε κάθε στάδιο. Παράλληλα, κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων και αναζητά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους να διακριθούν.

Συνέχεια

[ Συνέχεια του άρθρου στο: eduadvisor.gr rss ]

Comments are closed.