Open Close

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Περίεργο το νομικό καθεστώς για τους αποφοίτους των Δραματικών Σχολών

Υπάρχει ένα περίεργο νομικό καθεστώς για τους αποφοίτους των Δραματικών Σχολών από το 2003. Συμφωνούμε ότι πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να βρουν τη δυνατότητα να διδάσκουν. Συμφωνούμε επίσης, ότι το θέμα όλων των καλλιτεχνικών σπουδών είναι πάρα πολύ μεγάλο».

Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς στη Βουλή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ν. Ορφανού, σχετικά με την αναγνώριση του πτυχίου των Αποφοίτων των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης ως ισότιμου με αυτό των αποφοίτων των Τ.Ε.Ι. ή των Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Δραματικής Τέχνης προκειμένου να διορίζονται για τη διδασκαλία του μαθήματος θεατρικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε στη Βουλή ότι:

Α. Θέσαμε τη διάταξη σε ένα προσχέδιο της διαβούλευσης για να αρχίσει η διαβούλευση.(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ) Παρουσιάστηκαν ενστάσεις σε σχέση με το πώς αυτή η διάταξη μπορεί να γενικευθεί σε ευρύτερο πεδίο ενδιαφερομένων για τα λεγόμενα καλλιτεχνικά μαθήματα στα σχολεία. Και τώρα, επειδή αυτό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως ελπίζαμε στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο σχέδιο μέχρι τη διαβούλευση, σκοπεύουμε να επαναφέρουμε τη διάταξη με ολίγες τροποποιήσεις νομοτεχνικού χαρακτήρα όταν το νομοσχέδιο φύγει πλέον, για την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής -που έφυγε σήμερα- και να πάει κανονικά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, κ.λπ..

Συνέχεια του άρθρου

[ Συνέχεια του άρθρου στο: esos.gr ]

Comments are closed.