Open Close

Πανελλαδικές 2015: Πόσοι αρίστευσαν και πόσοι έγραψαν από 0-10 σε όλες τις κατευθύνσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε όλα τα μαθήματα ανά Κατεύθυνση για τις Πανελλήνιες 2015. Πού και πόσοι υποψήφιοι πέτυχαν υψηλές επιδόσεις και σε ποια μαθήματα σε ποσοστό άνω του 60% παρατηρούνται βαθμοί από 0 έως 10.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτικοί πίνακες του υπουργείου Παιδείας δείχνουν από μόνοι τους την τάση που θα ακολουθήσουν φέτος οι βάσεις στις Πανελλήνιες 2015.

Πάντως από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι μόλις 162 υποψήφιοι (σε ποσοστό 0,51) έγραψαν μεταξύ 19-20 στη Θεωρητική Κατεύθυνση, μόλις 223 στη Θετική σε όλα τα μαθήματα, 13 στην Τεχνολογική (Τεχνολογίας και Παραγωγής) και 183 στην Τεχνολογική και τον τομέα (Πληροφορικής Υπηρεσιών).

Το χαμηλότερο ποσοστό αριστούχων όλων των εποχών σημειώθηκε στα Αρχαία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης (0, 95%) , ενώ το αμέσως υψηλότερο ήταν 1,70% το 2013. Αυτό αναμένεται να ρίξει δραματικά τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και Φιλολογίες.

Σφαγή είχαμε και στη Φυσική και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και είναι ενδεικτικό ότι στην πολυπληθέστερη Τεχνολογική Κατεύθυνση, το ποσοστό των  αριστούχων ήταν 1,3% και 1,25%, αντίστοιχα. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται πτώση στις σχολές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, όπως Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία.

 

Comments are closed.