Open Close

Webinar: «Επαγγελματική Εξουθένωση – Burnout»

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το διαδικτυακό σεμινάριο «Επαγγελματική Εξουθένωση – Burnout«  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ψυχολογίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ένα ψυχολογικό φαινόμενο που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αθώο, στην πραγματικότητα όμως είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η επαγγελματική εξουθένωση (burnout) είναι ένα πολυπαραγοντικό, πολύπλοκο και αυξημένης σοβαρότητας σύνδρομο. Πρόκειται για την πολύπλευρη υπερκόπωση που συμβαίνει σε επίπεδο σωματικής λειτουργικότητας, συναισθηματικής σταθερότητας και συμπεριφοράς. Το άτομο που πάσχει εξαντλείται και εμφανίζει παρατεταμένα συμπτώματα που επηρεάζουν όλη τη ζωή του.

Εκτός από τον εσωτερικό κόσμο και τη ζωή του πάσχοντος, τα αποτελέσματα γίνονται φανερά και στην επαγγελματική του ζωή. Στη σημερινή εποχή, που στη χώρα μας είναι δύσκολο να αποκτήσεις εργασία, το ίδιο προβληματική μπορεί να είναι και η παρουσία του εργαζομένου στη δουλειά του. Οικονομική αστάθεια, ανασφάλεια και αυξημένα προβλήματα συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο μπορεί να οξύνουν τις ήδη υπάρχουσες τάσεις και να επιβαρύνουν την ψυχική κατάσταση του εργαζομένου.

Στο σεμινάριο αυτό θα μελετήσουμε αυτό το πολύπλοκο ψυχικό φαινόμενο, θα αναφέρουμε σχετικές έρευνες και θα παρακολουθήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί και σε επίπεδο συμπτωμάτων και σε επίπεδο βαθύτερων και δραστικότερων λύσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και σε οποιονδήποτε εργαζόμενο αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει αυτό το σύνδρομο, σε επίπεδο πρόληψης (π.χ. επιχειρηματίες) ή και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων στον επαγγελματικό, φιλικό ή οικογενειακό του βίο.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Comments are closed.