Open Close

Εκπαίδευση Ενηλίκων & Δια Βίου Μάθηση: Πρακτικές Εφαρμογές Μικροδιδασκαλίας | Θεσσαλονίκη

25 Απριλίου 2015 | Θεσσαλονίκη 

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Δια Βίου Μάθηση: Πρακτικές Εφαρμογές Μικροδιδασκαλίας» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  Η στοχοθεσία του προγράμματος διαρθρώνεται στο πνεύμα της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και της ανάγκης απόκτησης ωφέλιμων γνώσεων και περισσότερων αξιοποιήσιμων προσόντων  στο σχετικό πεδίο καθώς και πρακτικής αξιοποίησης των γνώσεων στα ΣΔΕ.

Παράλληλα, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος, υπό προϋποθέσεις, προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ανάπτυξης των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών. Επίσης, το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Προγράμματος προσφέρει μόρια σε σχετικούς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση εκπαιδευτών ή στελεχών (σε διδασκαλίες σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΣΔΕ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων, κ.λπ.) ενώ συνυπολογίζεται στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο της μοριοδότησης της συνέντευξης (π.χ. πρόσκληση διευθυντών ΙΕΚ).

Η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτών των δομών δια βίου μάθησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ποιοτική και αποτελεσματική λειτουργία του πεδίου της Δια Βίου Μάθησης. Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές, δημογραφικές και πολιτισμικές αλλαγές δημιουργούν νέες προκλήσεις που απαιτούν νέες μορφές μάθησης ώστε να ενισχύονται τα άτομα με γνώση και ικανότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και την ανασφάλεια που αυτές προκαλούν. Η σημασία του εκπαιδευτή συνεπώς αποκτά κεντρική θέση και ο ρόλος του κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, γι” αυτό και χρειάζεται η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων και ικανοτήτων στην καθημερινή διδακτική πρακτική.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα εξασκηθούν σε πρακτικές εφαρμογές καθημερινής διδασκαλίας σε case studies που αφορούν την εκπαίδευση ενηλίκων μέσω ενός βιωματικού εργαστηρίου που θα υλοποιηθεί στη δια ζώσης συνάντηση και θα εμπλουτιστεί με το παρεχόμενο υλικό και τη διαδικασία του e-learning.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά άτομα που σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την εκπαίδευση ενηλίκων, στο χώρο εργασίας, στην εκπαίδευση, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κλπ. Ακόμη, ενδιαφέρει εκείνους που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των ενηλίκων, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Comments are closed.