Open Close

Χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών

Δε θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ενώ οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με μια σειρά κριτηρίων όπως είναι η επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, η προϋπηρεσία, τα κοινωνικά κριτήρια (πχ πολυτεκνία, τριτεκνία, αναπηρία κ.α.), τα ακαδημαϊκά προσόντα.

Όπως έχει γράψει το news.gr οι πιο πάνω πληροφορίες βγήκαν από τη συνάντηση που είχε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ. Ωστόσο τα όσα ειπώθηκαν δεν φαίνεται να αποτελούν κάτι το νέο αφού όπως αποδεικνύεται από δελτίο τύπου του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών από τις 8 Δεκεμβρίου του 2014 είχε ειπωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσονται υπέρ της πραγματοποίησης προσλήψεων χωρίς νέο διαγωνισμό ενώ στα κριτήρια που τέθηκαν συμπεριλαμβάνονταν η  επιτυχία σε προηγούμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, η προϋπηρεσία, καθώς επίσης και τα ακαδημαϊκά προσόντα.

Όπως έχουμε αποκαλύψει αυτοί που θα προηγούνται στους διορισμούς θα είναι οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών του 2008 που αν και διοριστέοι εδώ και χρόνια βρίσκονται στο θάλαμο αναμονής. Ακολούθως οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν από το νέο πίνακα που θα δημιουργηθεί με τα πιο πάνω κριτήρια των οποίων δεν έχει καθοριστεί η βαρύτητα στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού κάθε εκπαιδευτικού.

Το ΑΣΕΠ αναμένεται να έχει ρόλο στον πίνακα που θα ..

Συνέχεια του άρθρου εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: News.gr ]

Comments are closed.