Open Close

Οι άμεσες αλλαγές στην Παιδεία

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στον χώρο της παιδείας.

Συγκεκριμένα σε άμεση ισχύ τίθενται:

Η κατάργηση της «περιβόητης» οπώς την χαρακτήρισε τράπεζας θεμάτων. Τα θέματα των εξετάσεων θα καθορίζονται από τους καθηγητές των σχολείων. Η χρήση της τράπεζας βρίσκεται στην διακριτική τους ευχέρεια αν επιθυμούν να την χρησιμοποιήσουν συμβουλευτικά.

Η κατάργηση των διοικητικών συμβουλίων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση που ιδρύθηκαν από τον νόμο 4009/11. Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτας δηλωσε για τον νόμο αυτό, γνωστό ως νόμο Διαμαντοπούλου, ότι είναι εξαιτερικά κακός για τα ΑΕΙ. Σε σύμφωνία ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι «ο θεσμός απέτυχε θεαματικά και παραβίασε τη συνταγματική επιταγή του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων».

Θα χρειαστεί, λοιπόν, να περιμενούμε για τις υπόλοιπες αλλαγές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά από «μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου και των τριών βαθμίδων, που πάσχει βαθύτατα, σε ορίζοντα τετραετίας».

Comments are closed.