Open Close

Ημέρα Καριέρας 2023 του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ

Η «Ημέρα Καριέρας 2023» διοργανώθηκε την Τετάρτη 1/12/2023 από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, έχοντας ως κεντρικό στόχο τη διασύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία. Συμμετείχαν συνολικά οι παρακάτω 14 επιχειρήσεις (αλφαβητικά) από διαφορετικούς κλάδους με περιφερειακή, εθνική και διεθνή εμβέλεια. Η «Ημέρα Καριέρας 2023» αποτελεί την τρίτη ημέρα καριέρας που διοργανώνει το Τμήμα ΔΕΤ ξεπερνώντας τις συμμετοχές που υπήρχαν στην προηγούμενη επίσης επιτυχημένη ημέρα καριέρας του Τμήματος.

  1. Βιοάρωμα Φυσικά Προϊόντα ΙΚΕ
  2. Κωτσόβολος
  3. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ
  4. Χαλαμπαλάκης ΑΕΒΕ
  5. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.
  6. bluegr Hotels & Resorts SA
  7. Candia Park Village / Bluegr
  8. CAYO EXCLUSIVE RESORT & SPA
  9. Cyberlogic
  10. Europlan
  11. Hashtag Digital
  12. More Digital
  13. Tourmie
  14. TUV AUSTRIA HELLAS Μ ΕΠΕ

unnamed

Εικόνα 1. Αφίσα Ημέρα Καριέρας – Πρόσκληση για την ημέρα Καριέρας. 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο κ. Χρήστος Λεμονάκης, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος μίλησε για την διαδικασία, την ημέρα καριέρας ως θεσμό και αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος, τονίζοντας επιπλέον πως σαν σήμερα πριν 110 χρόνια την 1/12/1913 ενσωματώθηκε και επίσημα η Κρήτη στο Ελληνικό κράτος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης παρουσίασε συνολικά το Τμήμα ΔΕΤ ώστε οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα για τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φοιτητών του αλλά και να γνωρίσουν τα ισχυρά στοιχεία του Τμήματος. Ο κ. Κωνσταντίνος Βασσάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος ήταν συντονιστής της εκδήλωσης, που μαζί με τον κ. Παναγιωτάκη και κ. Λεμονάκη αποτελούσαν και το κεντρικό πάνελ της εκδήλωσης.

ELMEPA-AGNIK-2023-12-01-12.53.36-IMG_0100-980x653
Εικόνα 2. Πανοραμική άποψη από την εκδήλωση.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους φοιτητές του Τμήματος να γνωρίσουν τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων μέσα από διαδοχικές παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους τους που διήρκησαν πάνω από μία ώρα. Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετείχαν ήταν και δύο επιτυχημένες εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από απόφοιτους του Τμήματος (η Tourmie και η Hashtag Digital), ενώ υπήρχαν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που σήμερα είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης ακολούθησε διάλειμμα μισής ώρας με ελαφρύ γεύμα από την εταιρεία Γευσήνους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσηςη κάθε επιχείρηση είχε στην διάθεσή της μία αίθουσα του Τμήματος και είχε τη δυνατότητα να έρθει σε προσωπική επαφή με φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματός, να τους αξιολογήσει και να διερευνήσει προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας μαζί τους, είτε στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, είτε στα πλαίσια απασχόλησής τους στην επιχείρηση. Η εκδήλωση αποτέλεσε για τους φοιτητές του τμήματος μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βιώσουν μια σημαντική επαγγελματική εμπειρία, να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές επαφές αλλά και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επιλογής προσωπικού, ενώ έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεπέρασε τις δύο ώρες σε διάρκεια λόγου του αμείωτου ενδιαφέροντος που επέδειξαν οι φοιτητές του τμήματος προς τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων αλλά και το αντίστροφο.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3)
Εικόνα 3. Φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Ανάμεσα στα θετικά στοιχεία του Τμήματος που παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Τμήματος είναι

  • το σύγχρονο διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών του βασισμένο στην 4η βιομηχανική επανάσταση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
  • οι υψηλές επιδόσεις του σε ερευνητικό έργο που το κατατάσσουν δεύτερο στην Ελλάδα ανάμεσα στα 34 περιφερειακά Τμήματα Οικονομικής Κατεύθυνσης.
  • Επίσης, έμφαση δόθηκε στο υψηλό ποσοστό απασχόλησης στην αγορά εργασίας, 99% σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2022 αλλά και
  • στο δωρεάν αυτοδύναμο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος με θέμα «Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός», που κατατάσσεται ανάμεσα στα μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη Κρήτη.

Η φωτογραφική αποτύπωση της εκδήλωσης έγινε από τον ΕΤΕΠ του Τμήματος κ. Ιωσήφ Κωνσταντουράκη, ενώ στην οργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχε και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος (κ. Γεωργία Παρθύμου και κ. Δέσποινα Μιχαλοδημητράκη).

Το Τμήμα ΔΕΤ ευχαριστεί θερμά το σύνολο των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, τους φοιτητές – αποφοίτους του που κατέκλυσαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τμήματος και τα μέσα ενημέρωσης που προώθησαν και κάλυψαν την εκδήλωση.

Comments are closed.