Open Close

Πώς θα αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη την αγορά εργασίας;

Tεχνητή Νοημοσύνη και Αγορά Εργασίας

Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπεται να δημιουργήσει εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Η Έκθεση Future of Jobs 2023 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αναφέρει ότι, οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, οι αναλυτές δεδομένων και οι ειδικοί στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι από τις θέσεις εργασίας που αναπτύσσονται ταχύτερα.

Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε επίσης να εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους από τις θέσεις εργασίας τους.

Δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει όλους τους ρόλους – η τεχνητή νοημοσύνη είναι απίθανο να μπορεί να κάνει δουλειές που απαιτούν ανθρώπινες δεξιότητες όπως κρίση, δημιουργικότητα, σωματική επιδεξιότητα και συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι δεξιότητες που απαιτούνται περισσότερο από τους εργοδότες τα επόμενα πέντε χρόνια θα περιλαμβάνουν την αναλυτική σκέψη, την ενσυναίσθηση και την ενεργητική ακρόαση και την ηγεσία και την κοινωνική επιρροή, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή  εμφανίζονται στον παρακάτω  πίνακα οι 10 θέσεις εργασίας με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και αντίστοιχα οι 10 θέσεις εργασίας που θα σημειώσουν την μεγαλύτερη πτώση στο χρονικό διάστημα 2023-2027.

worldeconomicforum-1024x547

Επιμέλεια: Ζωγραφιά Βακάλογλου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Comments are closed.