Open Close

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην job day στη Νεάπολη – Ποιες εταιρείες ήταν

Εκατοντάδες συμπολίτες μας έδωσαν συνεντεύξεις σε περισσότερες από 10 επιχειρήσεις που ζητούσαν 55 ειδικότητες, ή έμαθαν σύγχρονους τρόπους σύνταξης του βιογραφικού τους

«Οπλισμένοι» με περισσότερες γνώσεις τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας όσο και για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και την παρουσίασή τους σε πιθανούς εργοδότες είναι όσοι έλαβαν μέρος στο πρώτο #JobDay του Δήμου Νεάπολης – Συκεών σε συνεργασία με το  skywalker.gr.

Νέοι που ετοιμάζονται να επιλέξουν τομέα σπουδών και άλλοι που πρόκειται να βγουν στην αγορά εργασίας, άνεργοι και άνεργες που αναζητούν δουλειά, άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ή να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα με στόχο την αλλαγή καριέρας αποτέλεσαν το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Απασχόλησης, Επαγγελματικού προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της υγείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το  skywalker.gr στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

 2.2024-01-17_imera_ergasias_-_job_day_neapoli_17_img_9052

Η ημερίδα με αντικείμενο την αγορά εργασίας αλλά και την ουσιαστική στήριξη όσων βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή του εργασιακού τους βίου ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε εισηγητές και συμμετέχοντες αφού οι επιπλέον γνώσεις που προσέφερε σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού, την παρουσίαση των υποψήφιων εργαζομένων και τις ευκαιρίες επιμόρφωσης που παρέχονται σε όλες και όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και καταγωγής ήταν πολύτιμες. Παράλληλα δεκάδες άνεργοι ήρθαν σε επαφή με εταιρίες που αναζητούν εργαζόμενους σε συγκεκριμένες ειδικότητες αφήνοντας το βιογραφικό τους ακόμα και για μελλοντική ζήτηση.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας ο Σίμος Δανιηλίδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εδώ και δεκαετίες παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα της Απασχόλησης. Όπως είπε «από τους 2.500 ανέργους που ζήτησαν βοήθεια από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του δήμου πάνω από το 50% προωθήθηκαν σε βιώσιμες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό κυρίως τομέα». Επιπλέον αναφέρθηκε στις εκατοντάδες των συμπολιτών μας που βρήκαν εποχιακή ή περιστασιακή απασχόληση στο δήμο με το πρόγραμμα 55-67 (που πλέον αφορά τις ηλικίες 55-74). Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επισήμανση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Εργασία το οποίο επισημαίνει πως οι νέοι εργαζόμενοι θα αλλάξουν καριέρα πέντε ή και περισσότερες φορές μέχρι τη συνταξιοδότητησή τους, υποστήριξε ότι το παρόν και το μέλλον της αντιμετώπισης της ανεργίας ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάτι που αναγνωρίζουν ήδη οι προηγμένες χώρες και συνεχάρη το τμήμα Απασχόλησης,  Επαγγελματικού προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της υγείας του δήμου για την επιτυχημένη διοργάνωση.

3.2024-01-17_imera_ergasias_-_job_day_neapoli_08_img_8869

Ο πρώτος εισηγητής ήταν ο σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού Ανέστης Θ. Αναστασίου ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς σε ορισμένες από τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος εργαζόμενος. Ο κ. Αναστασίου μίλησε για τις ψηφιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα που πλέον αξιολογούνται σε μεγάλο βαθμό από τους πιθανούς εργοδότες Ο κ. Αναστασίου κάλεσε όσους αναζητούν εργασία να αναρωτηθούν πρώτα αν μπορούν, θέλουν ή έχουν τη συμπεριφορά για να κάνουν τη δουλειά τονίζοντας ότι οι απαντήσεις σε αυτές οδηγούν στη σωστή επιλογή επαγγέλματος.

Τη σκυτάλη πήρε η σύμβουλος σταδιοδρομίας από το γραφείο διασύνδεσης του ΠΑΜΑΚ Σοφία Παναγιωτίδου  η οποία εξήγησε στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες πώς να κάνουν το personal branding, πώς να καταφέρουν δηλαδή να προωθήσουν τον εαυτό τους ως «προϊόν» αναφερόμενοι στα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα και των δεξιοτήτων τους. Όπως είπε ο καθένας και η καθεμία από εμάς ακολουθώντας το ταλέντο, τις αξίες, το πάθος και τα ιδανικά του μπορεί να οδηγηθεί στη σωστή επιλογή καριέρας προκειμένου να επιτύχει να κάνει τη δουλειά που του αρέσει έτσι ώστε να αισθάνεται ότι δεν δούλεψε ποτέ αφού θα νιώθει αληθινά χαρούμενος στη διάρκεια του ωραρίου του.

4.job_day_cover

Στη συνέχεια η υπεύθυνη του γραφείου Διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Co-Founder HR Partners Σίλια Χριστοφιλοπούλου μίλησε στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα λεπτό. Το λεγόμενο Elevator Pitch είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό και αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παρουσιαστεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάποιος χαμηλόβαθμος εργαζόμενος σε κάποιον υψηλόβαθμο σε περίπτωση που θα τον συναντήσει στο ασανσέρ στο χώρο εργασίας.

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου η σωστή παρουσίασή μας προϋποθέτει προετοιμασία και έρευνα για το πού και πώς θα παρουσιαστούμε.

Από την πλευρά του Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Career Counselors τόνισε κυρίως στους νέους που συμμετείχαν ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν στον επαγγελματικό τομέα που έχουν επιλέξει: «Με επιμονή, υπομονή, την καρδιά, το μυαλό και το ταλέντο σας μπορείτε να πετύχετε τα πάντα. Και μην αφήσετε ποτέ κανέναν στη ζωή σας να σας πείσει για το αντίθετο», τόνισε. Τέλος επισήμανε ότι μέσω του μότο «σκέψου, σχεδίασε στόχευσε», ο καθένας μπορεί να επιλέξει το σωστό για τον ίδιο επάγγελμα.

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Θανάσης Λέλες από την Career Gate με την οποία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεργάζεται για τη διενέργεια τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στις τελευταίες τάξεις του γυμνασίου και το λύκειο, αναφέρθηκε στην αξία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τη σημασία του στην ορθή επιλογή επαγγέλματος επικεντρώνοντας στις υπηρεσίες που προσφέρει η Career Gate στην ανακάλυψη από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο των δεξιοτήτων και των κλίσεων του.

Ο κ. Λέλες χαρακτήρισε πεπαλαιωμένο το πρότυπο σχολείο, πανεπιστήμιο, απόκτηση γνώσεων, εγγύηση εργασίας, συνταξιοδότηση. Πλέον το 70% των επαγγελμάτων θα μετασχηματιστεί και ο καθένας μας θα αλλάξει δουλειά από 5 έως 7 φορές στη ζωή του.

Τέλος ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Συκεών Στυλιανός Μπουλταδάκης αναφέρθηκε στη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τους ενδεδειγμένους τρόπους που αυτή γίνεται μέσω της τυπικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ) που οδηγεί στην επαγγελματική εκπαίδευση μέσω προγραμμάτων σπουδών των βασικών ειδικοτήτων. Μιλώντας για τους μαθητευόμενους των ΕΠΑΛ είπε ότι αποκτούν νέες γνώσεις και αναβαθμίζουν τα προσόντα τους εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους κάτι που λειτουργεί προς όφελός τους αλλά και προς όφελος των εργοδοτών.

Στο χώρο της ημερίδας εκπροσωπήθηκαν οι εταιρίες: ALUMILAri Foods, Βιοϊατρική, CaferamaELVIAL, ΙΚΕΑ, ISOMATTASKUSTOR Group Hotel, ΧΟΥΤΟΣ CATERING.

5.2024-01-17_imera_ergasias_-_job_day_neapoli_04_img_8841

Επιπλέον συμμετείχαν φορείς που συνδέονται άμεσα με την αναζήτηση εργασίας και ήταν στη διάθεση του κοινού προκειμένου να βοηθήσουν εξατομικευμένα τον καθένα και την καθεμία από τους συμμετέχοντες. Ήταν εκεί η Action Aid, ο συμβουλευτικός σταθμός του δήμου Νεάπολης-Συκεώ, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το Grecruitment, το Employ Edu, η Career Gate και ΙΡΙΔΑ.

Στο πρώτο Jobday παραβρέθηκαν μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους από το Πειραματικό Λύκειο του ΠΑΜΑΚ, το 2ο λύκειο Συκεών, το 2ο λύκειο Νεάπολης, το Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης και το Επαγγελματικό Λύκειο Σταυρούπολης.

Το «παρών» στην ημερίδα έδωσαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Αλεξιάδου, Δημήτρης Απατσίδης, Μιχάλης Βουλγαρίδης, Αρίστος Γαλανός, Στέλιος Γκατζές, Θανάσης Δεντσικιώτης,  Σταυρούλα-Δόλλια Χαριτίδου, Ιωάννης Ζαρίφης, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Γιώργος Καστανίδης, Απόστολος Παπάζογλου,  οι σύμβουλοι ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, Γιώργος Βασιλειάδης, Σοφία Ιακωβίδου.

Παρών ήταν και ο Κυριάκος Μερελής από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ο οποίος εκπροσωπεί τον φορέα και στο συντονιστικό του δικτύου Υγειών πόλεων του δήμου.

Στην επιτυχημένη διεξαγωγή της ημερίδας συνέβαλαν προσφέροντας καφέ και σνακς Caferama, ο Χούτος το Σπιτικό, το ζαχαροπλαστείο «Βασίλης» και το Mikel Νεάπολης.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη ενώ στους συμμετέχοντες θα σταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 Πηγή: TyposThes.

Comments are closed.