Open Close

Προχωρά η υλοποίηση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Προχωρά η υλοποίηση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας και Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γιώργου Βούτσινου η 1η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.).

Αποστολή του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. είναι, κυρίως, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις μεταβολές της αγοράς εργασίας και να μεριμνά για τη διατύπωση προτάσεων σχετικών με τη διαρκή προσαρμογή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης στις ανάγκες της, καθώς και για τη συστηματική αναπροσαρμογή των επαγγελματικών τομέων και των ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Ι.Ε.Κ., το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας, τα ΕΠΑ.Λ., τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και τις Ε.Σ.Κ. και να υποβάλλει σχετικές εισηγήσεις στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση σηματοδοτεί την ταχεία δρομολόγηση της υλοποίησης του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση, μέσω του οποίου προβλέπεται, άμεση διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ώστε να καλυφθεί το χάσμα που παρατηρείται μεταξύ προσφοράς και ζήτησης σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Στην χώρα μας συμβαίνει το εξής οξύμωρο: την ίδια ώρα συνυπάρχουν σημαντική ανεργία νέων και αυξημένη ζήτηση για ορισμένες ειδικότητες στην αγορά εργασίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αντίστοιχη προσφορά. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο προσπαθούμε να δώσουμε ποιοτικές εναλλακτικές στους νέους μας και αναπτυξιακές προοπτικές για την χώρα μας.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Γυρίζουμε σελίδα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη χώρα μας. Προχωρά η υλοποίηση του νόμου, ώστε η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση να συνδεθεί με την πραγματική οικονομία, με τον πραγματικό κόσμο της εργασίας και από λύση ανάγκης να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής. Δίνουμε εναλλακτικές στους νέους μας, δημιουργούμε νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα μας».

Comments are closed.