Open Close

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης DUAL Hellas

Δυνατότητα εργασίας σε τουλάχιστον 50 νέους και νέες στην ξενοδοχειακή αγορά προσφέρει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο μέσω του προγράμματος DUAL Hellas, που ξεκινά φέτος έναν ακόμη κύκλο εκπαίδευσης, βασιζόμενο στις προδιαγραφές του γερμανικού μοντέλου Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Ήδη οι εκπαιδευόμενοι του πρώτου έτους κάνοντας επαγγελματική καριέρα από τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσης σε ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων, όπου εργάστηκαν με πλήρεις αποδοχές, σύντομα θα παρακολουθήσουν τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του δεύτερου έτους.

Επιπλέον, από τη φετινή περίοδο προσφέρεται η δυνατότητα και σε 20 νέους και νέες μεταξύ 18 και 24 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσω της υποστήριξης του TUI Care Foundation στα πλαίσια του TUI Academy Greece, να παρακολουθήσουν το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το TUI Care Foundation να καλύπτει το κόστος συμμετοχής τους σε αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ειδικότητες:

(α) Ξενοδοχοϋπάλληλος
(β) Ειδικός/-η Εστιατορίου
(γ) Μάγειρας – Μαγείρισσα

Ο κάθε κύκλος εκπαίδευσης του DUAL Hellas αρχίζει το Νοέμβριο και περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι τον Μάρτιο και ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση κατά τη θερινή περίοδο, όπου οι εκπαιδευόμενοι απασχολούνται για περίπου 6 μήνες με πλήρη μισθό, επιδόματα, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα. Ενδεικτικό της απόσβεσης του προγράμματος είναι ότι με τις καθαρές αποδοχές από την εργασία καλύπτεται το κόστος της εκπαίδευσης.

Η απασχόληση των εκπαιδευόμενων εντάσσεται στο σκέλος της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης, που προβλέπεται στο μοντέλο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το περίγραμμα της οποίας προσδιορίζεται από το ίδιο το πρόγραμμα, προκειμένου κάθε εκπαιδευόμενος να αναπτύξει τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στο επάγγελμα που έχει επιλέξει.

Μετά το πέρας της τριετούς εκπαίδευσής τους, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν Γερμανικό Επαγγελματικό Πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο DUAL Hellas προσφέρει επίσης και προγράμματα Έτους Μετεκπαίδευσης στις παραπάνω τρεις ειδικότητες. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όσους έχουν ολοκληρώσει διετείς σπουδές ή που έχουν αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε αντίστοιχες ειδικότητες, όπως αποφοίτους των ΕΠΑΛ (συναφείς ειδικότητες), ΙΕΚ & ΕΠΑΣ.

Το Έτος Μετεκπαίδευσης ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή με την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν και αυτοί να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν Γερμανικό Επαγγελματικό Πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα DUAL Hellas, δήλωσε ότι “σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας για την Ελλάδα το Επιμελητήριο συνεχίζει να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά του τουρισμού, σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται έντονα”. Ανέφερε επίσης ότι “το υψηλό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει η Διττή Εκπαίδευση αναγνωρίζεται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που αναζητούν νέους εκπαιδευόμενους κατά το ίδιο πρότυπο, προσφέροντάς τους πλήρη απασχόληση από τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσής τους”.

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα DUAL Hellas βασίζεται στην εμπειρία του Επιμελητηρίου από τη συμμετοχή του στο πιλοτικό έργο Διττής Εκπαίδευσης MENDI, κατά τη διάρκεια του οποίου εκπαιδεύτηκαν περίπου 145 νέοι και νέες, το 92% των οποίων εργάζεται σήμερα σε γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κατά κανόνα συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις που εκπαιδεύτηκαν, ενώ είναι και περιζήτητοι επαγγελματίες στον κλάδο τους.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω προγράμματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης να απευθύνεται στα τηλ. 217 000 2030 και 210 64 19 000, E-Mail: info@dual.com.gr

Αναδημοσίευση: career.duth.gr

 

Comments are closed.