Open Close

Πρακτική Άσκηση Erasmus+ σε Πρεσβείες της Ελλάδας

Ypoyrgeio_Ekswterikwn1

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Εrasmus του Δ.Π.Θ. υλοποιεί τη δράση πρακτικής άσκησης φοιτητών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Στο πλαίσιο του προγράμματος το Eλληνικό Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει τη δυνατότητα σε τελειόφοιτους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και πρόσφατα απόφοιτους που έχουν ως μητρική την Ελληνική γλώσσα, να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση διάρκειας 3 έως 4 μηνών, στα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων 23 Πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, έχουν εγκριθεί προς υλοποίηση έως 3 θέσεις Πρακτικής Άσκησης για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Για την τοποθέτηση παρέχεται υποτροφία, η οποία καλύπτει μέρος των εξόδων διαβίωσης στο εξωτερικό (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).

Σε πρώτη φάση, η επιλογή των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί βάσει κριτηρίων (βλ. συνημμένο αρχείο) από τον αρμόδιο Συντονιστή του προγράμματος Erasmus του Τμήματος. Σε δεύτερη φάση, οι επιλεχθέντες φοιτητές θα περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης μεταξύ υποψηφίων από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η τελική επιλογή θα γίνει από τους Πρέσβεις, οι οποίοι ενδεχομένως να καλέσουν τους υποψηφίους σε συνέντευξη μέσω skype. Για την τελική επιλογή των φοιτητών για τις συγκεκριμένες θέσεις ουδεμία ευθύνη φέρει το Δ.Π.Θ. και το ΙΚΥ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στο Γραφείο του Συντονιστή του προγράμματος Erasmus (κ. Ελευθέριο Σπυρομήτρο, τηλ. 25310-39558, e-mail: espyromi@ierd.duth.gr).

Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται το έγγραφο αποδοχής (Letter of Acceptance) από τον φορέα, δεδομένου ότι η τελική επιλογή των φοιτητών θα γίνει από τις πρεσβείες.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.

Prosklisi_Erasmus_Traineeships_2015-2016_ECON_MFA.

ECA Offices duties responsibilities.

http://www.e-dimosio.gr/

Comments are closed.