Open Close

Έρχονται διαγωνισμοί για 1.404 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Έρχονται διαγωνισμοί για 1.404 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Σε προσλήψεις μονίμου και εποχικού προσωπικού θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού το αμέσως επόμενο διάστημα. Πριν από λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ενέκρινε την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 1.314 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Πρόκειται για εποχικό προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για διάστημα έως επτά (7) μήνες από τις ειδικότητες Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες και Προσωπικό Καθαριότητας, κ.α.

Η κατανομή του εν λόγω προσωπικού ανά κλάδο και ειδικότητα θα γίνει από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του ως άνω προσωπικού θα βαρύνει τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού. Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα εξής: αίτηση με την οποία να δηλώνουν τη συγκεκριμένη θέση την οποία ενδιαφέρονται να καλύψουν, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας και των δύο όψεων, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του αποδεικτικού σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τους έγγαμους), βεβαίωση πολυτεκνικής ιδιότητας, βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (αν υπάρχει) και η βεβαίωση τυχόν προϋπηρεσίας στο ΥΠΠΟ.

Προκήρυξη για 90 μόνιμους

Παράλληλα με το εποχικό προσωπικό, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται νέα προκήρυξη για 90 μόνιμους υπαλλήλους στον κλάδο της φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Για την διεκδίκηση των θέσεων ΔΕ Φυλακων μοσυείων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν: πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας και πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας ή Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας.

http://www.e-dimosio.gr/

Comments are closed.