Open Close

Το υπ. Παιδείας πιέζει να κλείσουν τμήματα στα ΕΠΑΛ-Αναμένεται Υπουργική Απόφαση για υποχρεωτική διάθεση των καθηγητών στα ΙΕΚ

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Κ. Γιαννόπουλοςενημέρωσε το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαίας- σύμφωνα με ανακοίνωση της ‘Ενωσης- ότι:

Α. Δέχεται μεγάλες πιέσεις από το υπουργείο Παιδείας να κλείσουν ακόμα περισσότερα ολιγομελή τμήματα κυρίως των Νυχτερινών σχολείων και των ΕΠΑΛ και ζήτησε από την ΕΛΜΕ να του καταθέσει προτάσεις για το μέλλον των ΕΠΑΛ και των Νυχτερινών και για τα Τμήματα – Ειδικότητες που θα λειτουργούν σε αυτά.

Β. Εχουν σταλεί ήδη τα ονόματα των υπό διάθεση εκπαιδευτικών στο υπουργείο, χωρίς να έχουν περάσει από κανένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο και πως από στιγμή σε στιγμή αναμένεται Υπουργική Απόφαση με την οποία θα διατεθούν υποχρεωτικά και χωρίς αίτησή τους  στο ΔΙΕΚ.

Η ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή της:

-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ως απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση του ΠΔΕ με την οποία καταργεί, μετά από δυο μήνες λειτουργίας,   τα τμήματα ΕΠΑΛ και που θα έχει ως άμεση συνέπεια είτε την αλλαγή ειδικότητας είτε ακόμη και τη διακοπή φοίτησης των συγκεκριμένων μαθητών. Γι’ άλλη μια φορά οι μαθητές των νυκτερινών σχολείων αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

-ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ την  αντίθεση  της σε οποιαδήποτε μορφή κινητικότητας των εκπαιδευτικών παρά τη θέλησή τους και στην κατεύθυνση αυτή επαναλαμβάνει το αίτημα  να μην κλείνουν τμήματα των ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να διατίθενται οι εκπαιδευτικοί στα ΙΕΚ.

-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  “την πολιτική της νεομνημονιακής Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση,  η οποία οδηγεί στην διάλυσή της μέσα από το κλείσιμο τμημάτων και στην παράδοσή τους σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης, όπως είναι τα ΙΕΚ, και σε αβέβαιο μέλλον τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς”.

-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ επίσης ως εκβιαστικό τον τρόπο – υποχρεωτική κινητικότητα, με τον οποίο πρόκειται να διατεθούν στα ΔΙΕΚ οι εκπαιδευτικοί  των ειδικοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ καλεί καλεί τα μέλη της σε επαγρύπνηση και στην πραγματοποίηση άμεσα συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων για να ενημερωθούν  ώστε “να καθορίσουν τη στάση τους  για να αποτρέψουν το κλείσιμο των τμημάτων και την υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Επαγγελματικής Εκπαίδευσης”.

Πηγή:www.esos.gr

Comments are closed.