Open Close

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Το βιβλίο Γυμναστικής στο Δημοτικό ουδείς το άνοιξε ποτέ

  • Εχουμε ένα σχολείο που έχει παραφορτωθεί με διάφορα μαθήματα, συχνά εις βάρος του κύριου προγράμματος του σχολείου. Και αυτό πρέπει να το δούμε.
  • Είναι ένα σχόλιο το οποίο κάθε χρόνο ξοδεύει πολλά χρήματα για βιβλία τα οποία δεν διδάσκονται στα σχολεία.
  • Όσοι έχετε κάποια στιγμή σχέση με το Δημοτικό, θα ξέρετε ότι υπάρχει για παράδειγμα βιβλίο γυμναστικής στο Δημοτικό.
  • Ουδείς το άνοιξε ποτέ.
  • Δεν διανοήθηκε γυμναστής να ανοίξει βιβλίο γυμναστικής για να κάνει μάθημα στα παιδιά.
  • Μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά όμως.
  • Θα μπορούσα και άλλες τέτοιες περιπτώσεις να αναφέρω, δεν θέλω να κάνω τώρα μια αναφορά, που μπορεί να αδικήσει την εκπαίδευση, πάντως υπάρχει ένα ζήτημα να δούμε, ποια μαθήματα διδασκόμαστε, πώς τα διδασκόμαστε, ποια είναι η διδακτέα ύλη.

Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και υπογράμμισε τα εξής:

-Η Ιστορία εκτεταμένη ύλη, που δεν διδάσκεται, που μερικές φορές φτάνουμε στο παράδοξο, να σταματάμε στο Μεσαίωνα, να μην μπαίνει στην Αναγέννηση, γιατί είναι το τελευταίο κεφάλαιο της Ιστορίας και αρχίζουμε μετά την άλλη χρονιά, μετά την Αναγέννηση.

-Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ παράδοξο.

-Βιβλία τα οποία στην Ιστορία διδάσκονται, και μάθημα Ιστορίας που σταματάει στο 1922, και τα παιδιά δεν διδάσκονται το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Δηλαδή, τη μήτρα της σημερινής πραγματικότητας, της κοινωνικής και διεθνούς πραγματικότητας.

-Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διδασκαλία.

-Άρα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που έχει, αναλάβει την αποστολή να υλοποίηση με εκπαιδευτικό τρόπο, κάποιες γενικές πολιτικές κατευθύνσεις για το δημοκρατικό και σύγχρονο σχολείο, δημόσιο σχολείο, αλλά και ιδιωτικό, είναι προφανές ότι θα εξετάσει και το θέμα των βιβλίων και το θέμα του ωραρίου, των μαθημάτων, συνολικά το πρόγραμμα.

-Με ένα προγραμματισμό, όχι όλα φύρδην Μίγδην το ξέρουμε.

-Και όχι με αντίληψη ότι όλα όσα έγιναν είναι κακά, και εμείς θα φτιάξουμε τα πάντα από την αρχή. Υπάρχει μια συνέχεια που πρέπει να την τροποποιούμε, να τη βελτιώνουμε σιγά σιγά, με σταθερά βήματα.

 

πηγή:esos.gr

Comments are closed.