Open Close

Υπουργός για το bullying στα σχολεία:Εχουμε εξάρσεις μέχρι και αυτοκτονίες

Το bullying στα ελληνικά σχολεία ως γενικός κανόνας είναι – ας μου επιτραπεί η έκφραση – ήπιο, αλλά έχουμε εξάρσεις μέχρι και αυτοκτονίες, όπως ξέρετε, που αμέσως ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη και βγάζουν αυτήν την «ηπιότητα» επάνω, είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, απαντώντας σε  σχετική παρέμβαση Βουλευτή, και σημείωσε τα εξής:

Α. Για το πρόβλημα του bullying στα σχολεία υπάρχουν πολλές αιτίες, αλλά φαίνεται ότι ένα πράγμα που είναι πολύ ισχυρό, είναι ο ρατσισμός. Θα πω, βέβαια, ότι στο ρατσισμό έχουμε και μια νέα έκφραση, που είναι η νεοναζιστική δραστηριότητα.

Β. Με όλα τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε, είχε συγκροτηθεί μια Επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας με επικεφαλής την κυρία Αρτινοπούλου, της οποίας τελείωσε το έργο της.

Γ.  Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ  θα συνεχίσουμε, γιατί το έργο και η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, μορφώθηκαν, περίπου, 5000 εκπαιδευτικοί και αναδείχθηκαν πολύ σοβαρές πλευρές σε συνεργασία με άλλους φορείς, δημόσιους και μη κυβερνητικός.

Δ. Είναι ένα μοντέλο αντιμετώπισης του bullying, βεβαίως, που δεν δημιουργεί κινδυνολογία.

 

πηγή:esos.gr

Comments are closed.