Open Close

Οι δέκα καλύτερα πληρωμένες δουλειές για το 2015

Το Careercast.com παρουσιάζει τις κορυφαίες επαγγελματικές ειδικότητες για το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με βάση τον μισθό και τη ζήτηση στην αγορά.

Αν πάντα σας άρεσε η άλγεβρα και είχατε μια άνεση με τη στατιστική τότε το 2015 μπορεί να είναι η χρονιά σας. Ή τουλάχιστον, για όσους από εσάς αναζητείτε μια δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και αυτό καθώς τα μαθηματικά κυριαρχούν στην ετήσια λίστα των καλύτερων επαγγελμάτων της αμερικανικής ιστοσελίδας επαγγελματικής αποκατάστασης Careercast.com. Ειδικότητες όπως αυτή του στατιστικολόγου ή του αναλογιστή βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο καλοπληρωμένων επαγγελμάτων της φετινής χρονιάς, με τις καλύτερες προοπτικές μισθολογικές ανάπτυξης και ζήτησης του κλάδου.

Στις πρώτες θέσεις μπορείτε να συναντήσετε επίσης  ειδικότητες από τον χώρο της υγείας και τον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ας δούμε, λοιπόν, τις δέκα καλύτερες δουλειές στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2015:

 1. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΣ (ACTUARY)

Μισθός μεσαίων επιπέδων: $94.209Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τις οικονομικές επιπτώσεις του κινδύνου και της αβεβαιότητας επωφελούνται από τους νέους νόμους των ΗΠΑ που προκάλεσαν μια αύξηση της ζήτησης για την ειδικότητα στη χώρα.

2. ΑΚΟΟΛΟΓΟΣ (AUDIOLOGIST)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $71.133Καθώς ο αριθμός των ηλικιωμένων που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίας υγείας στις ΗΠΑ αυξάνεται, ο τομέας αυτός της ωτορινολαρυγγολογίας  είδε ξαφνικά τη ζήτησή του να εκτοξεύεται.
3. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ (MATHEMATICIAN)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $102.182Στις ΗΠΑ οι μαθηματικοί μπορούν να απορροφηθούν σε δουλειές του τεχνολογικού, του επιχειρηματικού ή του ακαδημαϊκού τομέα. Με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας να ανήκουν εκεί, είναι λογικό τα κέρδη τους να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.
4. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΛΟΓΟΣ (STATISTICIAN)
Μισθός μεσαίων επιπέδων:$79.191Η στατιστική ανάλυση αποτελεί μια δεξιότητα αυξανόμενης σημασίας στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.
5. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (BIOMEDICAL ENGINEER)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $ 89.165Ένα πεδίο που αρχίζει να αναπτύσσεται με αυξημένους ρυθμούς και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο με τη συγχώνευση της υγειονομικής περίθαλψης και των τεχνολογικών εξελίξεων στο σύντομο μέλλον.
6. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DATA SCIENTIST)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $ 124.149Τα δεδομένα που κάθε εταιρεία μπορεί να συγκεντρώσει αυξάνονται διαρκώς. Η ανάλυση τους και η χρήση των πληροφοριών που προσφέρουν απαιτούν την ύπαρξη εξειδικευμένων επιστημόνων, που αμείβονται με ανάλογες αποδοχές.
7. ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ (DENTAL HYGIENIST)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $ 71.102Ο τομέας αυτός της οδοντιατρικής βρίσκεται σε υψηλή ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι στατιστικές θεωρούν πως θα παραμείνει και την επόμενη δεκαετία.
8. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (SOFTWARE ENGINEER)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $ 93.113Από τα smartphones έως τα μεγάλα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, οι μηχανικοί λογισμικού έχουν ένα άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του καθενός. Ως αποτέλεσμα οι μισθοί τους είναι πολύ ανταγωνιστικοί και οι θέσεις στις οποίες μπορούν να απασχοληθούν ποικίλουν.
9. ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ (OCCUPATIONAL THERAPIST)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $ 77.114Με πρακτικές ανάπτυξης σχεδόν 30% για τον κλάδο την επόμενη δεκαετία, οι εργασιοθεραπευτές αποτελούν μια ειδικότητα υψηλής ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
10. ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (COMPUTER SYSTEMS ANALYST)
Μισθός μεσαίων επιπέδων: $81.150Η διάδοση της τεχνολογίας των πληροφοριών και κυρίως οι τεχνολογίες που βασίζονται στο cloud έχουν εκτοξεύσει τη ζήτηση (και τους μισθούς) για την ειδικότητα των αναλυτών υπολογιστικών συστημάτων

Comments are closed.