Open Close

Οδηγίες της ΗΑΤΤΑ για το έλεγχο της ασφάλειας των μαθητικών εκδρομών

Οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να αποστέλλουν στο Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ Τηλ: +30 210 9223522 Fax: +30 210 9233307
Email: hatta@hatta.gr) , με βάση σχετικό υπόδειγμα που τους έχει κοινοποιήσει ο ΗΑΤΤΑ., τα στοιχεία για το έλεγχο της ασφάλειας των μαθητικών εκδρομών. Ο ΗΑΤΤΑ, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ενημερώνει τον Διευθυντή για το αποτέλεσμα του σχετικού ελέγχου, το οποίο λαμβάνεται υπόψη για την ανάθεση της εκδρομής στο τουριστικό γραφείο.

Την παραπάνω οδηγία δίνει ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) Λύσανδρος Τσιλίδης με αφορμή  τα φαινόμενα μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Τσιλίδης υπενθυμίζει ότι για την εξασφάλιση της ποιοτικής και ασφαλούς πραγματοποίησης των μαθητικών εκδρομών, ο ΗΑΤΤΑ, έχοντας την εμπειρία των οργανωμένων εκδρομών, έχει αναλάβει, εθελοντικά και αφιλοκερδώς, σύμφωνα με το από 20/12/2011 «Μνημόνιο-Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)» τον έλεγχο της ύπαρξης σε ισχύ σύμβασης ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης για τη συγκεκριμένη εκδρομή, με τις ελάχιστες προβλεπόμενες από τη νομοθεσία καλύψεις.

Πηγή: esos.gr

Comments are closed.