Open Close

Πόσοι παιδοκόμοι θα απασχοληθούν μέχρι το 2020

Το επάγγελμα του παιδοκόμου και του βοηθού δασκάλου σχετίζεται με την επίβλεψη και την παροχή φροντίδας σε παιδιά σε σχολεία, σπίτια και κέντρα παιδικής φροντίδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι παιδοκόμοι και οι βοηθοί δασκάλων είναι επιφορτισμένοι με μια σειρά καθηκόντων μη εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ώστε να συμβάλλουν στο έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού. Παράλληλα, περνούν χρόνο με τα παιδιά κάνοντας ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ παίζουν διάφορα παιχνίδια και τους διαβάζουν ιστορίες. Τέλος, ετοιμάζουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων για εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι παιδοκόμοι και βοηθοί δασκάλων μπορούν να απασχοληθούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Οι τομείς της απασχόλησής τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση, την υγεία και κοινωνική μέριμνα, τα νοικοκυριά, και τη δημόσια διοίκηση.

Στην περιφέρεια της Αττικής απασχολείται το μεγαλύτερο μέρος των παιδοκόμων και βοηθών δασκάλων (55% του συνόλου). Στην Κεντρική Μακεδονία απασχολείται το 14,2%, ενώ μόλις το 2,8% στα Ιόνια νησιά και στο Βόρειο Αιγαίο (Διάγραμμα 1).

Συνέχεια εδώ

Comments are closed.