Open Close

Προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς

Κατόπιν ελέγχου και προγραμματισμού θα δρομολογηθούν όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο, οι οποίες έχουν «παγώσει» με έγγραφο του Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, μιλώντας σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών ενώ δεσμεύτηκε για την επαναφορά όλων των διαθέσιμων και απολυμένων, οι οποίοι υπολογίζονται στους 3.900.

Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χαρακτηρίζοντάς τα ως «προθάλαμο για απόλυση».

http://www.alfavita.gr/

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» o αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος.

Ερωτηθείς σχετικά με τους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Διευκρίνισε δε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ να μην συμπεριληφθούν στις 15.000, ωστόσο τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και “θα δούμε πώς θα καταλήξει”.

http://www.alfavita.gr/ 

Αναδημοσίευση: http://xenesglosses.eu/

Διαβάστε περισσότερα:

[ Συνέχεια του άρθρου στο: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ]

Comments are closed.