Open Close

Τελικά βάζουμε όλες τις θέσεις εργασίας στο βιογραφικό μας;

Τελικά βάζουμε όλες τις θέσεις εργασίας στο βιογραφικό μας;

Μια κλασική ερώτηση που γίνεται πολύ συχνά από πολλούς ενδιαφερομένους, όταν πρόκειται να στείλουν το βιογραφικό τους στοχευμένα σε μια αγγελία, είναι «να βάλω προηγούμενες θέσεις στο βιογραφικό μου που δεν σχετίζονται με τη θέση που διεκδικώ;»  Μια πολύ απλή απάντησή σε αυτό το ερώτημα είναι πως «Ναι, εφόσον αναδείξετε την αξία τους και για τη θέση που διεκδικείτε»!

Δηλαδή θα πρέπει πολύ απλά να αναρωτηθείτε για τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτήσατε από αυτές τις θέσεις αν αποτελούν κάποιο Plus για την επιδιωκόμενη θέση εργασίας.

Κάθε εμπειρία έχει αξία. Αξιολογήστε και δείτε εάν μπορείτε να επιλέξετε λεπτομέρειες και παραδείγματα που αποδεικνύουν μεταβιβάσιμες ή σχετικές δεξιότητες. Οι πληροφορίες που δεν ευθυγραμμίζονται άμεσα με την θέση – στόχο πρέπει να παρουσιάζονται έξυπνα ή να ελαχιστοποιούνται.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα σας βοηθήσουν ορισμένα απλά ερωτήματα όπως π.χ.:

Ποιες ήταν οι σημαντικές στιγμές-επιτυχίες σε αυτές τις θέσεις; Επισημάνετε τα πιο σημαντικά επιτεύγματά σας στο παρελθόν για να δείξετε τη δέσμευση και την προσπάθεια σας ακόμη και σε άλλους εργασιακούς ρόλους. Πώς εξοικονομήσατε χρήματα; Πώς βελτιώσατε τις διαδικασίες; Επισημάνετε το όφελος που προέκυψε από τυχόν βελτιώσεις που δημιουργήσατε. Πώς αυξήσατε τα κέρδη; Πώς επηρεάσατε την πορεία της επιχείρησης; Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε ακριβή παραδείγματα από τις παραπάνω ερωτήσεις, εστιάστε σε πρωτοβουλίες και σε προσπάθειές σας δημιούργησαν αποτελέσματα.

Σαφώς και σε πολλές περιπτώσεις, είναι λογικό να αφαιρέσετε τους άσχετους ρόλους και θέσεις εργασίας, ειδικά εάν οι θέσεις κρατήθηκαν κατά το παρελθόν. Να θυμάστε πάντως πως οι εργοδότες και οι εταιρείες επιθυμούν να γνωρίζουν που βρισκόσασταν πριν και την επαγγελματική σας πορεία, ακόμα κι αν η θέση δεν σχετίζεται με αυτούς.

Θυμηθείτε, ένα βιογραφικό είναι ένα στιγμιότυπο, όχι ένα πλήρες ιστορικό εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αναλύετε σε βάθος κάθε θέση του παρελθόντος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μοιραστείτε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία.
Τα υπόλοιπα εξάλλου θα τα τονίσετε και θα τα αναλύσετε στο Interview!

Σύνταξη EMPLOY EDU σύμβουλοι εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας

Comments are closed.