Open Close

Κεραμέως: «Χτίζοντας Γέφυρες: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ανοίγονται στον Κόσμο»

Κεραμέως: «Χτίζοντας Γέφυρες: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ανοίγονται στον Κόσμο»

Τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξωστρέφεια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, παρουσίασε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε ομιλία της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τους Γενικούς Γραμματείς Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και Αποστόλη Δημητρόπουλο.

Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κώστα Βλάση, εκπρόσωποι των ελληνικών Πανεπιστημίων που διαθέτουν ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών, στα οποία φοιτούν φοιτητές από άλλες χώρες, παρουσίασαν τις δυνατότητες που ανοίγονται στον τομέα της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης σε πλήθος ξένων Πρεσβευτών, μορφωτικών ακολούθων και δημοσιογράφων που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Η κα Κεραμέως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο που πρόκειται να ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος, το προπτυχιακό στην Αρχαιολογία, Ιστορία και Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας, που θα προσφέρεται από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα, η Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις διεθνείς συνεργασίες που δρομολογούνται κατόπιν πρωτοβουλίας της, όπως αυτή με το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Institute of International Education), που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων και οικοδομούν γερά και ουσιαστικά θεμέλια στις διμερείς σχέσεις της χώρας διεθνώς.

Comments are closed.