Open Close

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών

Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Κύπρο συμμετείχαν στην πρώτη διακρατική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+
Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Sharing Key Ideas Learning for Life in Educational Digitization», στο οποίο συμμετέχουν το Αριστοτέλειο Κολλέγιο και άλλα πέντε σχολεία από την Ιταλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Κύπρο.
Η πρώτη διακρατική συνάντηση των συμμετεχόντων σχολείων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Λάρνακα της Κύπρου παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών από κάθε χώρα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με την οργάνωση του προγράμματος και τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών δράσεων, στις οποίες θα εμπλακούν οι μαθητές. Παράλληλα, συμμετείχαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft του European University Κύπρου, ενώ επισκέφτηκαν και το Ινστιτούτο Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις εξελίξεις στον τομέα της ψηφιοποίησης.
Οι θεματικές του διετούς προγράμματος (2019-2021) έχουν ως εξής:
■      Νέες τεχνολογίες και ψηφιακή επάρκεια
■      Αγορά εργασίας, επαγγελματικός προσανατολισμός και νεανική ανεργία
■      Νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και διδακτέα ύλη
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του προγράμματος, τα σχολεία πρέπει μέσα από τα προγράμματα εκπαίδευσης να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών με στόχο τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Παράλληλα, σε μία εποχή που οι ψηφιακές αλλαγές συντελούνται συνεχώς και γρήγορα, το σχολείο οφείλει να παρέχει στους μαθητές  εφόδια προκειμένου να δημιουργηθεί το πλαίσιο για να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση σε ψηφιακό περιβάλλον.

Comments are closed.