Open Close

Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι δράσεις του προγράμματος αφορούν τρεις βασικούς άξονες

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού: Εκπαίδευση νέων αγροτών-κτηνοτρόφων μέσα από προγράμματα κατάρτισης όπως Πτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Ευφυής Γεωργία, Κατάρτιση στο πολλαπλασιαστικό υλικό, Αιγοπροβατοτροφία, Γαλακτοκομία κ.α. Έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 2.000 ωφελούμενοι σε πάνω από 40 σημεία της χώρας, ενώ το πρόγραμμα έχει συνεργαστεί με πάνω από 100 επιστήμονες & επαγγελματίες-εκπαιδευτές.

Υποστήριξη Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης: To πρόγραμμα πραγματοποιεί δράσεις δικτύωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης με την υλοποίηση ημερίδων και workshops σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συγχρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων διοργανώθηκε το καλοκαίρι ο πρώτος διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον κλάδο της αγροδιατροφής «Trophy-Tροφή Challenge”.

Στόχος του προγράμματος είναι ο διαγωνισμός αυτός να γίνει θεσμός, προγραμματίζοντας την επόμενη διοργάνωση την άνοιξη του 2020. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο website https://trophychallenge.gr/ . 

Επίσης, για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων θα υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά η Ακαδημία Καινοτομίας των Τροφίμων, σε συνεργασία με το Regeneration, ένα σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκεια ενός μήνα, το οποίο θα απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους έως 29 ετών με ελάχιστη ή μηδενική εμπειρία, όπου οι συμμετέχοντες στο τέλος του προγράμματος θα προσληφθούν από μεγάλες εταιρίες του κλάδου των τροφίμων.

Έργα Υποδομών: Θεμελιώδη στόχο του προγράμματος αποτελεί η ανάπτυξη υποδομών υποστήριξης του κλάδου της αγροδιατροφής. Για το λόγο αυτό σχεδιάζεται η δημιουργία του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας των Τροφίμων και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων, το οποίο θα υποστηρίζεται από μικρότερες θερμοκοιτίδες ανά την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» μπορείτε να βρείτε στο website https://www.generationag.org/

Αναδημοσίευση: dasta.auth.gr/

Comments are closed.