Open Close

Πιλοτική λειτουργία Γραφείου υποστήριξης πολύ μικρών και μικρών Επιχειρήσεων, από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

Πιλοτική λειτουργία Γραφείου υποστήριξης πολύ μικρών και μικρών Επιχειρήσεων, από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
Γραφείο υποστήριξης πολύ μικρών και μικρών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» καλούμενο CeMaO-misme, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο 2019, στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης που εγκρίθηκε από Τεχνική Γραμματεία του INTERREG EUROPE, κατόπιν αιτήματος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και της γραμματείας του έργου PURE COSMOS.
Το γραφείο θα λειτουργήσει με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης  και του ΟΚ!ΤHESS.
Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. θέλοντας να υιοθετήσει στοιχεία της καλής πρακτικής της Σαξονίας -Ανχαλτ σχετικά με ένα κέντρο υποστήριξης του Επιχειρηματία που υλοποιεί το Ινστιτούτο Fraunhofer, σε συνεργασία με την Τράπεζα Επενδύσεων της Σαξονίας -Ανχαλτ (Kαλή Πρακτική 40 -Center of Competence 4.0),  θα λειτουργήσει πιλοτικά σε διάρκεια ενός έτους το Γραφείο Υποστήριξης των πολύ μικρών και μικρών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, CeMaO-misme. H πιλοτική Δράση έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης του PURE COSMOS, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το CeMaO στοχεύει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Μέσα από το CEMaO, ένας επιχειρηματίας μπορεί να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, πριν απευθυνθεί στην υπηρεσία One-Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. θα προσφέρει σε εννέα (9) πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, υφιστάμενες ή υπό ίδρυση, με έδρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εργαστήρια εκπαίδευσης, συνεδρίες  ατομικής συμβουλευτικής και Mentoring. Οι επιχειρήσεις θα λάβουν υποστήριξη στο πώς μπορούν να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και ψηφιακές υπηρεσίες, στο πως να συγγράψουν ένα εφικτό και βιώσιμο Επιχειρηματικό Σχέδιο και τέλος στο πώς να διεκδικήσουν χρηματοδότηση. 
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Αναδημοσίευση: https://dasta.auth.gr

Comments are closed.