Open Close

Συμμετοχή του Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στη συνάντηση των Γενικών Διευθυντών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Κ.)

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, κ. Γεώργιος Βούτσινος συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων στη συνάντηση Γενικών Διευθυντών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ελσίνκι (Φιλανδική Προεδρία), στις 13-15 Οκτωβρίου 2019.

Ο Γενικός Γραμματέας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών της μετέφερε στους εκπροσώπους της Ε.Ε. αλλά και στο σώμα των Γενικών Διευθυντών της Ε.Ε.Κ. την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει στο δίκτυο των πρώτων χωρών για την εφαρμογή του Benchlearning. Η συμμετοχή θα δώσει τη δυνατότητα της αυτοαξιολόγησης των συστημάτων μαθητείας, της μεταφοράς τεχνογνωσίας από εμπειρογνώμονες και άλλους ομότιμους των κρατών-μελών και θα προάγει την επίσημη συμβολή της Ελλάδας στις  Υπηρεσίες Υποστήριξης της Μαθητείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό το πρίσμα της Σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για ποιοτικά και αποτελεσματικά προγράμματα μαθητείας.

Comments are closed.