Open Close

Προκήρυξη θέσης επιστημονικού συνεργάτη στην ΠΑΜΘ

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσει μια (1) θέση Επιστημονικού Συνεργάτη, με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ,για τη συνεπικουρία του έργου του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα προγραμματισμού -ανάπτυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
Α.Να έχουν τα γενικά προσόντα διορισμού πλην του ορίου ηλικίας διορισμού ήτοι:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες. Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 152/2000).
Δικαιούνται επίσης να είναι υποψήφιοι:
α) όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και έχει παρέλθει ένα έτος από την απόκτησή της
β) όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και δεν έχει παρέλθει έτος από την απόκτησή της, εφόσον μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις παραπάνω περιπτώσεις απαιτείται η άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας

2. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. (Εξαίρεση: Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοιο κώλυμα)

3. Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση.

4. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα επιλεγούν.

5. Να μην απολύθηκαν από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα ,λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο ,οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

B. Να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής.

Γ. Να διαθέτουν άριστη γνώση μιας εκ των δύο γλωσσών Αγγλικής ή Γαλλικής (γνώση κάθε επιπλέον γλώσσας θα συνεκτιμηθεί περαιτέρω)

Δ. Να διαθέτουν ειδίκευση στη γεωπολιτική ανάλυση για την συγκέντρωση ,επιστημονική επεξεργασία, τεκμηρίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (γεωγραφικών, δημογραφικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών κλπ ) της Περιφέρειας, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίησή τους στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας και στην αποτίμηση της υλοποίησης της περιφερειακής πολιτικής. Η ειδίκευση αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια ,ομάδες εργασίας, μεταπτυχιακούς τίτλους κλπ )ή αξιόλογη επαγγελματική ενασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία .

Ε. Διδακτορικό δίπλωμα ή τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή αξιόλογες ειδικές μελέτες σχετιζόμενα με το αντικείμενο απασχόλησης.

Δείτε την αναλυτική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Comments are closed.