Open Close

Επίκειται ρύθμιση στη Βουλή για τις μετεγγραφές ανακοίνωσε η Αν. υπουργός Παιδείας

Εμείς θα φέρουμε ρύθμιση   στη Βουλή, για να αμβλύνουμε τα όρια του νόμου.Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μετεγγραφούν περισσότεροι φοιτητές, αλλά να  είμαστε σύννομοι, να μην παραβιάζουμε το άρθρο 16, το οποίο έχει επικαλεστεί , στην απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα  στη Βουλή η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη  Δελή, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τις μεταγραφές των φοιτητών.

Κατ εξαίρεση Μετεγγραφές

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι στην κατηγορία “κατ’ εξαίρεση  μετεγγραφές”  έχουν γίνει άλλες χίλιες αιτήσεις φοιτητών με οξυμένα προβλήματα  .

Το εξάμηνο δε χάνεται

Η Αν. υπουργός τόνισε ότι “το εξάμηνο, δεν χάνεται για κανέναν φοιτητή για τον απλό λόγο ότι μπορεί να δώσει την εξεταστική”.

Βγήκαν νωρίς τα αποτελέσματα

Η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως   “πρώτη φορά βγήκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών τόσο νωρίς, υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν  καθυστερούσαν πολύ περισσότερο”.

Αδιάβλητο σύστημα

Η Αν. υπουργός τόνισε  ότι “για πρώτη φορά είχαμε ένα σύστημα απολύτως αδιάβλητο, γιατί ήταν ηλεκτρονικό. Δεν υπάρχει, δηλαδή, ούτε μία περίπτωση να έχει γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάταξη”.

 

Πηγή: esos.gr

Comments are closed.