Open Close

Σύστημα υποβολής ηλεκτρονικού μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω του «Συστήματος Υποβολής Ηλεκτρονικού ΜηχανογραφικούΔελτίου». Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, που αφορά στις ενέργειες των Σχολικών Μονάδων, βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://school.it.minedu.gov.gr.

Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, θα μπορείτε να εισέλθετε ως Σχολική Μονάδα στην εφαρμογή και να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που περιγράφονται αριστερά στο σύνδεσμο «Οδηγίες Χρήσης» «Εγχειρίδιο Χρήσης». Για την είσοδό σας στην εφαρμογή, θα χρησιμοποιήσετε τον 7-ψήφιο κωδικό της Σχολικής σας Μονάδας (προσοχή για όσες σχολικές μονάδες έχει γίνει φέτος αλλαγή 7-ψήφιου κωδικού να χρησιμοποιούν τον νέο κωδικό), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας της προηγούμενης χρονιάς.

Σε περίπτωση απώλειας του κωδικού ασφαλείας, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210-3442067, 210-3442076. Αμέσως μετά την επιτυχή είσοδό σας, μπορείτε να τροποποιήσετε τον κωδικό ασφαλείας της Σχολικής σας Μονάδας, εάν το θεωρείτε απαραίτητο, μέσω της επιλογής «Αλλαγή Κωδικού Ασφαλείας» στο κεντρικό μενού κάτω από το όνομα του σχολείου σας.

Σας ενημερώνουμε ότι εμφανίζονται σε μια λίστα όλοι οι μαθητές-υποψήφιοι που υπέβαλαν στο Λύκειο σας αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δεν εμφανίζονται οι υποψήφιοι του 10% που μπορούν εύκολα να προστεθούν, όπως περιγράφεται στις οδηγίες χρήσης. Στάδια της διαδικασίας υποβολής ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου – Από τις 15 Ιουνίου 2015 και μέχρι το τέλος της διαδικασίας υποβολής μηχανογραφικού δελτίου, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια ετικέτα barcode1 35 mm x 50 mm Εκπαίδευση, μπορούν να προσέρχονται στα Λύκεια και να δημιουργούν ή να επανεκδίδουν κωδικό ασφαλείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την είσοδό τους στο σύστημα. -

Επίσης, από τις 15 Ιουνίου 2015 οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρονικά προσωρινό μηχανογραφικό δελτίο. – Μετά την έκδοση των γραπτών βαθμολογιών, θα μπορούν οι υποψήφιοι να οριστικοποιούν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, αποκτώντας μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου, σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν με σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι υποψήφιος, που έχει δημιουργήσει κωδικό ασφαλείας από τις 15 Ιουνίου και μέχρι την ημερομηνία έναρξης της οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων με την κατηγορία 90% και δεν συμμετείχε σε κανένα μάθημα γραπτώς εξεταζόμενο Πανελλαδικά, μεταφέρεται στην κατηγορία του 10%. Κατά συνέπεια, στη συνέχεια θα πρέπει να αποκτήσει νέο κωδικό ασφαλείας, προκειμένου να καταχωρίσει ηλεκτρονικά νέο μηχανογραφικό δελτίο με τη νέα του κατηγορία. Ενέργειες Διευθυντών Λυκείων – Ταυτοποίηση του κάθε υποψηφίου, που προσέρχεται στο Λύκειο για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή δελτίο εξεταζομένου αν πρόκειται για υποψήφιο που έχει λάβει μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (90%, ΕΠΑΛ Β, ΕΠΑΛ Α) ή με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και πρωτότυπης βεβαίωσης πρόσβασης έτους 2013 ή 2014 για όσους υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο με την κατηγορία υποψηφίου του 10%. Επισημαίνεται ότι ο κωδικός ασφαλείας πρέπει να δημιουργηθεί από τον υποψήφιο και να τον γνωρίζει μόνο ο υποψήφιος.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί στους υποψηφίους ότι ο κωδικός ασφαλείας τους είναι απαραίτητος για τη μετέπειτα διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού τους δελτίου. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος ξεχάσει τον κωδικό ασφαλείας του, θα μπορεί με την ίδια διαδικασία να ξαναδημιουργήσει νέο κωδικό ασφαλείας. – Κατηγοριοποίηση του υποψηφίου σε ειδική κατηγορία, για όσους από τους υποψηφίους προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την από Φ251/93025/Α5 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Εξετάσεων & Πιστοποιήσεων, προκειμένου να υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. – Παρακολούθηση της λίστας υποψηφίων. Στο τέλος της κάθε λίστας υποψηφίων σε μια σχολική μονάδα εμφανίζονται:

1. Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων που δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικό.

2. Αριθμός υποψηφίων που έχουν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο χωρίς οριστικοποίηση.

3. Αριθμός υποψηφίων με οριστικοποιημένο δελτίο. Οι Διευθυντές έχουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή αυτή, αφού έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των υποψηφίων, της εποπτείας της δημιουργίας του κωδικού ασφαλείας από τους υποψηφίους και της κατηγοριοποίησης όσων υποψηφίων ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα στους Διευθυντές να παρακολουθούν υπεύθυνα και αποτελεσματικά τη διαδικασία του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου. Τέλος, θα πρέπει να ειδοποιήσουν, πριν την λήξη της ημερομηνίας οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων τους υποψηφίους που δεν έχουν υποβάλει-οριστικοποιήσει το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό τους δελτίο.

Comments are closed.