Open Close

Προβληματισμοί στο υπουργείο Παιδείας για τα Ευρωπαικά Προγράμματα

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν υπάρχουν, από την νέα εκπαιδευτική ηγεσία προτάσεις για ολοκληρωμένα επιχειρησιακά προγράμματα , ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς και οι νέες Διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων ΙΕΠ,ΙΤΥ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ,ΑΔΙΠΔΕ ,που θα αναλάβουν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα προβλήματα που έχουν άμεση συνάρτηση και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-16 τόσο με την επάρκεια του προσωπικού (προσλήψεις αναπληρωτών από ΕΣΠΑ),όσο και με τη συνέχιση ή μη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη.

Ως γνωστό τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να είναι ενταγμένα στις κατευθύνσεις υποστήριξης της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ και των διαπιστώσεων των εκθέσεων του ΟΟΣΑ.

Τα προγράμματα π.χ. του ΕΣΠΑ 2007-2013 χρηματοδοτούσαν την εφαρμογή των σύγχρονων παιδαγωγικών ,την πολυγλωσσία ξένων γλωσσών , την εκπαίδευση και την γνώση στις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση των πολιτικών στην ειδική αγωγή και στους μετανάστες κ.α.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων, με έμφαση στην μείωση της μαθητικής διαρροής ,την ενίσχυση της τεχνολογικής –επαγγελματικής εκπαίδευσης, την αύξηση της προσβασιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνέχεια του άρθρου: εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: esos.gr ]

Comments are closed.