Open Close

Επιχειρηματικές δεξιότητες για εφήβους: Μάθε πώς να πετύχεις … από το σπίτι σου!!

Ξεκινά το Teen Business School

Μετά από 14 απόλυτα επιτυχημένους κύκλους, συνεχίζουμε δυνατά για την 15η διοργάνωση! Αυτή τη φορά online, γιατί εξ αποστάσεως μπορούμε περισσότεροι και από όλη την Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι στον 14ο κύκλο, τον περασμένο Ιούνιο είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, με 61 μαθητές να τον παρακολουθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο 15ος κύκλος του Teen Business School θα διεξαχθεί για 18 ώρες, από την Τετάρτη 27 μέχρι και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτόν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νέοι και νέες 14 έως 18 ετών.

Καταξιωμένοι εισηγητές προστίθενται συνεχώς στην ήδη σπουδαία ομάδα και νέα αντικείμενα εντάσσονται στη θεματολογία του Teen Business School. Αυτή τη φορά, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με εκπρόσωπό του, θα αναπτύξει στους συμμετέχοντες πώς το πρόγραμμα Erasmus+ μπορεί να υποστηρίξει και να προωθήσει τη μαθησιακή κινητικότητα, αλλά και την ολιγοήμερη πρακτική άσκηση των μαθητών σε εταιρείες του εξωτερικού!

Τα θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας που πραγματεύεται το πρόγραμμα ανοίγουν τους ορίζοντες όσων το παρακολουθήσουν, καθώς οι … «μελλοντικοί επιχειρηματίες» που θα συμμετέχουν …

–   θα μάθουν τις έννοιες της καινοτομίας και της δημιουργίας, καθώς και
–   τρόπους για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας,
–   θα εμβαθύνουν σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού,
–   θα εξοικειωθούν με τις ψηφιακές επιχειρήσεις,
–   θα ακούσουν για την αλληλεπίδραση επιχειρήσεων και περιβάλλοντος,
–   θα εξασφαλίσουν δια βίου mentoring από όλους τους εισηγητές, και τέλος
–   θα λάβουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μα πάνω από όλα, θα περάσουν καλά!

Το πρόγραμμα Teen Business School…

  • με τους πάνω από 525 αποφοίτους,
  • με τη θετικότατη ανατροφοδότηση και ικανοποίηση των μαθητών και των γονέων τους,
  • με τα 3 βραβεία στα Education Leaders Awards, με πιο πρόσφατο αυτό του 2023 (διάκριση «Gold» στην κατηγορία «Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας & Νεανική Επιχειρηματικότητα» για το 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεξήχθη τον Δεκέμβριο 2022, για νέους και νέες με οπτική αναπηρία)
  • με μια μεγάλη ομάδα εθελοντών στην οποία οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής,

περιμένει όλους τους μαθητές-τριες 14 – 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.teenbusinessschool.gr  ή να επικοινωνούν με το τηλ. 2310-891.227 ή τη διεύθυνση: teenbusinessschool@uom.edu.gr

Comments are closed.